Twintigste Ropta Boyspartij KF De Trije Doarpen · Foto('s): KF De Trije Doarpen
  KF De Trije Doarpen

Twintigste Ropta Boyspartij KF De Trije Doarpen

zondag 16 juni 2019

Zaterdag 15 juni stond de jaarlijkse RoptaBoyspartij op het programma bij Kf de Trije Doarpen. Deze partij wordt al sinds jaar en dag georganiseerd en is toegankelijk voor alle leden van de voetbalvereniging. Helaas was de opkomst bij de senioren iets gematigd met vijf parturen, maar er werd volop gestreden voor de prijzen.

De middag begon met regen wat met bakken uit de hemel kwam. Iedereen was koud en door en door nat, de aanwezige ouders reden allemaal naar huis om droge kleding voor de kids. Na een dik uur werd het droog en brak het zonnetje door, de koude handen werden verleden tijd en er kon weer volop geslagen worden.

De welpen waren vertegenwoordigd met vier parturen en kaatsen in poule systeem. Na drie omlopen waren er drie parturen met 2x winst en 1x verlies. Er moest gerekend worden en de prijzen werden toegekend op tegeneersten. Het partuur van Jelmer Allema en Janna Renske van Dijk bleek een paar tegeneersten minder te hebben en gingen daardoor met de kransen naar huis. Renke Jacob Cuperus en Fenna Cuperus werden keurig tweede.

Bij de pupillen waren zes parturen en hier werd gekaatst volgens het Belgisch lotingssysteem. Aan het eind van de drie omlopen was er èèn partuur dat 3x had gewonnen en zij gingen daardoor met de eerste prijs aan de haal. Dit waren Marije Keegstra en Hilde Pauzenga. Het partuur van Wybren de Vries en Sanne Janette had een paar eersten minder en nam de tweede prijs in ontvangst.

Ook de schooljeugd kaatste met het Belgisch lotingssysteem. Hier waren na drie omlopen wel twee parturen die 3x hadden gewonnen. Er volgde een finale waar vier eersten op 6 – 6 beslist werden. Ze vielen allemaal in het voordeel van Richtje Bandstra en Suzanna Allema die de finale wonnen met 5-1 6-4. De tweede prijs was voor Pieter Siebe Cuperus en Geertje Wiersma.

Bij de senioren moest er vier keer gekaatst worden, er werd begonnen met een eerst gelijk. Vier parturen waren aan elkaar gewaagd en eindigden vlak bij elkaar. Alleen het partuur van Boele Terpstra, Gert Jan Sijtsma en Jan Torensma wist alle partijen in winst om te zetten. Voor Gert Jan was dit zijn allereerste wedstrijd met de kleine kaatsbal. De andere drie parturen wonnen allemaal twee keer en verloren twee keer. Nadat de eersten opgeteld waren bleek de tweede prijs te gaan naar Simon Jan Mol en vader en dochter Wiebe en Esther Turkstra. Rond 18.30 werden de laatse prijzen uitgereikt en kon iedereen moe maar voldaan op huis aan.

Uitslag:
Welpen 1ste Jelmer Allema en Janna Renske van Dijk
2de Renke Jacob Cuperus en Fenna Cuperus

Pupillen 1ste Marije Keegstra en Hilde Pauzenga
2de Wybren de Vries en Sanne Janette Cuperus

Schooljeugd 1ste Richtje Bandstra en Suzanna Allema
2de Pieter Siebe Cuperus en Geertje Wiersma

Senioren 1ste Boele Terpstra, Gert Jan Sijtsma en Jan Torensma
2de Simon Jan Mol, Wiebe Turkstra en Esther Turkstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?