29-jarige man zonder vast woonadres stak Westereense (25) neer op station

Dinsdag 12-11-2019
DE WESTEREEN - De steekpartij die maandagochtend plaatsvond op treinstation De Westereen, zorgde voor veel paniek op het station onder de getuigen. Een 29-jarige man zonder vast woonadres stak daar een 25-jarige vrouw uit De Westereen neer op het perron. Over het motief kon de Politie Noord-Nederland dinsdag nog geen uitsluitsel geven. “Wij gaan vooreerst niet uit van een toevallige passant” aldus de persvoorlichting Noord Nederland tegenover 112 Dokkum

Omstanders en getuigen die eerst uit schrik en paniek hardlopend weggingen, kwamen later in actie en haalden de verdachte en het slachtoffer uit elkaar. Daarnaast hebben zij het slachtoffer voorzien van eerste hulp, gekalmeerd en de hulpdiensten via 112 ingeschakeld. Door het snelle optreden van de omstanders heeft de politie de 29-jarige verdachte op het station aan kunnen houden.

De politie doet nog steeds onderzoek in de zaak en houdt nog meerdere opties open. Omstanders spraken van een zaak in de relationele sfeer, echter kan de politie dit nog niet bevestigen, omdat het onderzoek nog in volle gang is.

De treinen tussen Groningen en Leeuwarden hebben een korte tijd niet gereden, maar de dienstregeling werd al snel aangepast naar 1 spoor. Hierdoor hadden reizigers tussen Groningen en Leeuwarden geen ellenlange vertragingen.

terug naar overzicht
29-jarige man zonder vast woonadres stak vrouw (25) neer op station
© Foto's: 112 Dokkum


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie