3,9 miljoen euro tekort Dantumadiel en afscheid raadslid Tiemersma · Foto('s): Taeke Kooistra
  Taeke Kooistra

3,9 miljoen euro tekort Dantumadiel en afscheid raadslid Tiemersma

zaterdag 01 juni 2019

Een nieuwe Weekend Nieuwsshow met wederom verschillende onderwerpen. In het eerste uur waren in de studio te gast Cor Schat van de fractievoorzitter VVD Dantumadiel en Jan Jitse Visser, fractievoorzitter van het CDA Dantumadiel. De beide heren waren in de studio om te praten over het tekort van 3,9 miljoen euro van de gemeente Dantumadiel. De beide fracties hadden al gewaarschuwd dat er een tekort over 2018 zou ontstaan maar waarschuwen ook al voor het jaar 2019. Hiervoor moeten oplossingen worden gezocht, maar de 18.000 inwoners van Dantumadiel zijn de dupe. CDA en VVD en FNP hadden al een winstwaarschuwing aangegeven waar niet naar werd geluisterd. Er moeten ingrijpende maatregelen komen. Een goed, structureel beleid op lange termijn. Een herstelplan is in aantocht. Het fuseren met de gemeente Noardeast-Fryslân is een optie.

Tijdens de uitzending kwamen er reportages binnen van IJde Prins (onze reporter op locatie). Hij was te gast bij de open dag van drie bedrijven aan de Wiesterwei te Nes. Theaterkerk Nes, Kwekerij Keegstra en de gebroeders Mollema kwamen aan bod. Aanleiding van deze open dag was de door de Lionsclub Dokkum-Bonifatius georganiseerde ‘Fietstocht Lauwersmeer’.

De ondernemer van de week waren op bezoek in de studio. De eigenaars, de heer en mevrouw Dijker, van ‘De Gouden Stek’ te Oostmahorn. Een familiebedrijf Het restaurant, met een mooi grand café en een schitterend panoramisch uitzicht over het Lauwersmeer gebied. Hier kan men genieten van een lekker bakje koffie maar ook lunch, diner en voor groepen is er barbecue. Ook kan men er tafelgrillen, maar is ook geschikt voor feesten en partijen. Ze vertelden uitbundig over hun bedrijf.

Tjerkje van der Laan, eigenaresse van Bloemenparadyske in Kollum, was onze telefonische gast. Zij opent op 8 juni een camping bij het Bloemenparadyske. Hier waren al lang plannen voor en nu is het zover. De camping is geopend van 8 juni tot 30 september. Een ieder wordt uitgenodigd op 8 juni om bij de opening met activiteiten aanwezig te zijn.

Voor de op straat-rubriek ging Jitske de Hoop langs bij een supermarkt in Dokkum waar Cor Dijkman van de Hartstichting klaar stond om voor belangstellenden de bloeddruk op te laten meten. Want uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders (30 tot 70 jaar) een te hoge bloeddruk heeft. Onze verslaggeefster schoof ook nog even aan. Tussen 27 mei en 8 juni kan men de bloeddruk laten opmeten op verschillende plaatsen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.hartstichting.nl.

Vivian Tiemersma, studiogast, van Gemeentebelangen Dantumadiel stopt na iets meer dan een jaar als Raadslid van deze gemeente. Zij vertelde waarom ze als Raadslid moet stoppen. Tiemersma gaat verhuizen richting Leeuwarden en is dan niet meer woonachtig in de gemeente Dantumadiel en mag daarom deze functie niet meer uitoefenen. Vanaf 24 september stopt ze met haar functie maar hoopt dat ze haar opvolger kan inwerken. Tiemersma blijft wel in de schaduwfractie van Gemeentebelangen Dantumadiel en gaf ook uitleg wat een schaduwfractie is. Vivian Tiemersma werd op 30 maart 2018 geïnstalleerd als raadslid voor Gemeentebelangen Dantumadiel en met haar 23 jaar was zij ook gelijk het jongste raadslid van de gemeente.

Daisy Smit verzorgde deze week de column met als titel: ‘Werk van een schooldirecteur’.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
3,9 miljoen euro tekort Dantumadiel en afscheid raadslid Tiemersma · Foto('s): Taeke Kooistra
  Taeke Kooistra

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio