KV DTL F1 en A1 kampioen in de zaal · Foto('s): Eigen foto’s
  Eigen foto’s

KV DTL F1 en A1 kampioen in de zaal

zondag 07 april 2019

Korfbalvereniging DTL uit Hantum verwelkomde afgelopen weekend twee kampioensteams DTL F1 en A1 werden beide zaalkampioen.

DTL F1 zaalkampioen!

Nadat de F1 in de najaar competitie van het veld al kampioen waren geworden hadden ze de smaak goed te pakken. Ook in de zaal werd bijna iedere wedstijd gewonnen. Met 24, 27 of 28 doelpunten in één wedstrijd waren ze moeilijk te kloppen. Eén wedstrijd werd er zelfs 36 keer door de F-jes gescoord. Ieder doelpunt werd door de spelers gevierd, het enthousiasme bij de spelers en trainers was groot. Eén wedstrijd werd verloren, dat moest even wennen, maar gelukkig werd er al snel weer uitgekeken naar de volgende wedstrijd. Uiteindelijk werd de F1 ook in de zaal kampioen, met 9 van de 10 wedstrijden gewonnen en was de bal door deze toppers maar liefst 223 keer door de korf gegooid. Een welverdiende medaille is aan hen uitgereikt afgelopen zaterdag, met een bos bloemen voor de trainers en leidster, waarna de F-jes ook nog met de spelers van het 1e van DTL op mochten lopen voorafgaand aan de wedstrijd. Dubbel feest.

DTL A1 Zaalkampioen

Afgelopen zaterdag was het D-day voor de korfballers van Invicta A2 uit Kollum en DTL A1 uit Hantum. In een volgepakte sporthal in Holwerd streden beide teams tegen elkaar in een rechtstreeks duel om het kampioenschap. De trommel, sporttoeters en spandoeken ontbraken natuurlijk niet. Dit zorgde voor een heerlijke ambiance. Het was DTL die als beste met de spanning om leek te gaan want na een gelijk opgaand begin wist het heel langzaam de voorsprong uit te breiden. Bij rust was het verschil gegroeid naar 4 goals. Dit zegt natuurlijk bij korfbal niets want heel langzaam kroop Invicta dichterbij. Zenuwslopende laatste minuten braken aan want inmiddels was het verschil nog maar één goal. DTL hield echter het hoofd heel koel en bij een 13-12 stand floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Een gigantische vreugde uitbarsting bij de spelers van DTL volgde. De kroon op een geweldig seizoen was gezet met dit kampioenschap en het bleef nog heel lang gezellig in de Holwerter sporthal.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
KV DTL F1 en A1 kampioen in de zaal · Foto('s): Eigen foto’s
  Eigen foto’s

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio