47e Anjumer Crossloop weer een groot succes · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

47e Anjumer Crossloop weer een groot succes

zondag 05 januari 2020

Zaterdag werd voor de 47ste keer in successie de Anjumer crossloop georganiseerd. Traditiegetrouw liepen alle jeugdleden de crossloop in de ochtend, ’s middag starten de wandelaars en aansluitend mogen de echte sportievelingen uit gaan maken wie de felbegeerde wisselbeker bij de senioren in beslag mocht nemen.

Nadat 59 jeugdleden zich voor de crossloop hadden ingeschreven werd er onder winderige weersomstandigheden gestart met de pupillen die een parcours door de straten van Anjum liepen en onder het toeziend oog van het toegestroomde publiek werd er fanatiek gestreden voor een plaats bij de eerste drie. Een plaats bij de eerste drie betekende uiteraard een mooie beker, maar iedereen ging naar huis met een mooie herinneringsmedaille. Bij de junioren werd dit jaar wederom voor de succesvolle opzet gekozen waarbij mend een parcours af moest leggen met twee survivalelementen erin verwerkt. De winnaar ging door naar de volgende rond waarna de snelste drie spelers individueel de snelste tijd moesten klokken. Zo werd uiteindelijk bepaald die met de felbegeerde hoofdprijs naar huis ging.

Na de prijsuitreiking werden de JO14-1 en JO16-1 gehuldigd voor hun behaalde kampioenschap in de najaarsreeks en kregen spelers en leiders uit handen van jeugdvoorzitter Tamme Visser een presentje aangeboden. Hierna werd er gezamenlijk een heerlijke kop snert gegeten en kon men alvast inschrijven voor de wandeltocht.

De crosscommissie, bestaande uit Jan Visser, Jappie Holwerda, Petra Stienstra en Jan M. Visser, hadden voor dit jaar weer een prachtig parcours uitgestippeld, net als voorheen weer rondom Anjum. De 70 wandelaars maakten zich op voor een korte (7km) of lange (11km) route vanuit Anjum via Esonstad om weer terug te keren in Anjum . Halverwege de route stond wederom de wijd en zijd vermaarde koek-en-zopietent van Luuk Tijtsma klaar met chocolademelk volgens beproefd Anjumer recept waardoor de laatste kilometers absoluut geen problemen meer opleverden.

Bij terugkomst van de wandelaars maakten de crosslopers zich op voor hun route. Maar liefst 43 hardlopers gingen van start voor de tocht van ±7km rondom Anjum. Waar de wandelaars eerst nog over het asfalt konden lopen, werden ze later niet gespaard. Want een crossloop is natuurlijk geen crossloop als deze niet voor een deel over oneffen terrein met alle hindernissen van dien inbegrepen liep. Met een voorsprong van maar liefst 30 seconden op de nummer twee, was net als de vorige editie Oane Koree die in een tijd van 28m,08s als eerste de finish passeerde en later in de middag de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd er door voorzitter Nico Dijkstra kort terug gekeken op het oude en vooruitgeblikt op het nieuwe jaar. Aansluitend volgde de prijsuitreiking door voorzitter van de crosscommissie Jan Visser.

Sponsors:
Brant Visser Transport & Warehousing te Heerenveen
Visserijbedrijf Thijs Sloot te Anjum
Wad Oars Hotel-restaurant te Anjum
Menno Hoekstra Ambachtelijke Slagerij te Anjum
Coop Rosier supermarkt te Anjum
NAM

Uitslag senioren:
– Algeheel winnaar: Oane Koree (28m,08s)
– Herinneringsprijs: Oane Koree (winnaar 2019)

– 1e selectie:
1. Arjen Schregardus
2. Lolke Dijkstra
3. Minne Zijlstra

– 2e selectie:
1. Klaas Scheepstra
2. Sijtse Koree
3. Johan Sipma

– 3e selectie:
1. Oane Koree (Algehele winnaar; 28m,03s)
2. Arjen Schregardus
3. Johan Simpa

– Dames:
1. Janna Visser
2. Martine de Boer
3. Nienke Rosier

– Oud-leden:
1. Sip Jaap Bos
2. Henk Jan Holwerda
3. Jacob Jan Haaksma

– Gastlopers:
1. Ian Bol

Speciale vermeldingen:
– MO17-1:
1. Femke Hovinga

– JO16-1:
1. Mark van der Kooi
2. Rikus van der Meulen

Uitslag pupillen/junioren:
– JO16-1:
1. Jelmer Heeringa
2. Thijn Haaima
3. Folkert Jelmer Visser

– MO15-1:
1. Anne Klaske Boersma
2. Myrthe Jansma
3. Femke Bouma

– JO14-1:
1. Hidde Bandstra
2. Kees Sonnema
3. Tjesse Visser

– JO12-1:
1. Niek Dijkstra
2. Siebren van der Meulen
3. Jelmer Visser

– JO11-1:
1. Gerwin Jansma
2. Lukas Holwerda
3. Fabian Braaksma

– JO10-1:
1. Matthijs Dijkstra
2. Arno Johannes Boersma
3. Jente Hoekstra

– JO9-1:
1. Jelmer Faber
2. Lisa Snijdood
3. Merwin Koree

– JO7-1:
1. Jacob Durk Dijkstra
2. Marith Hoekstra
3. Lilly-Ann Zijlstra

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?