Aanbesteding Brede School in De Westereen binnen Friese arbeidsmarkt · Foto('s): 

Aanbesteding Brede School in De Westereen binnen Friese arbeidsmarkt

woensdag 06 november 2013

Het college van de gemeente Dantumadiel heeft besloten om de bouw van de Brede School inclusief het jongerencentrum en de sportaccommodatie aan te besteden. Hiervoor zullen een aantal bouw- en installatiebedrijven die opereren in de Friese arbeidsmarkt worden uitgenodigd.

Het college vindt dat er binnen de Friese arbeidsmarkt voldoende bedrijven zijn te vinden die in staat zijn om de Brede school te bouwen tegen een marktconforme prijs. Het aanbestedingsbeleid biedt ruimte om in dit geval niet landelijk maar binnen de Friese arbeidsmarkt bouw- en installatiebedrijven uit te nodigen.

De aanbesteding zal starten nadat de gemeenteraad eind dit jaar een besluit heeft genomen over het beschikbaar stellen van budget voor de bouw.

De brede school in De Westereen moet een centrum worden waarin een school, bibliotheek, sportaccommodatie en jeugdcentrum worden gehuisvest. Verschillende functies die elkaar versterken en veel voordelen hebben van het onder één dak gehuisvest worden. De bouw van de brede school maakt onderdeel uit van het Centrumplan De Westereen. Dit is een omvangrijk plan waarbij verschillende projecten in samenhang met elkaar de leefbaarheid van De Westereen moet versterken.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio