Aanhaken of afhaken bij Harkema Opeinde-Foarút · Foto('s): 

Aanhaken of afhaken bij Harkema Opeinde-Foarút

vrijdag 15 februari 2019

Het is wellicht nog te vroeg om te spreken van een zespuntenduel, maar zonder twijfel zijn de belangen groot bij de wedstrijd Harkema Opeinde-Foarút. Het bezoekende Foarút zou bij een eventuele zege afstand kunnen nemen van de staartploegen. Voor Harkema-Opeinde is het zaak om dit te voorkomen en aansluiting te houden met het linkerrijtje.

Op basis van de wedstrijd van vorige week in Rottevalle hoeft er niet gewanhoopt te worden, al was het resultaat weer geheel in lijn met het huidige seizoen. Voor de derde keer dit seizoen werd er niet afgetrapt na een tegendoelpunt in blessuretijd. Als zulke dingen gebeuren dan weet je dat je in de hoek zit waar de klappen vallen. Dat bleek al in de uitwedstrijd tegen Foarút op 29 september 2018. Harkema-Opeinde was in de beginfase van die partij verreweg de betere ploeg en kwam verdiend op een 0-1 voorsprong dankzij een fraaie kopbal van Sake Kooistra. Toen de klok net twintig minuten was gepasseerd bleef rots-in-de-branding Willem Spoelstra na een duel op het middenveld liggen. Iedereen wist toen al dat het foute boel was. De ambulance moest er aan te pas komen en nog diezelfde dag werd een dubbele beenbreuk geconstateerd. Na al dit oponthoud was Harkema toch enigszins aangeslagen. Het puike spel was verdwenen en in de tweede helft kwamen de bewoners van sportpark Schatzenburg langszij: 1-1.

Zoals Harkema-Opeinde meer had verwacht van dit seizoen, zo had ook de ploeg uit Menaam vooraf hogere verwachtingen. Met grote overmacht werd vorig jaar de titel behaald in de vijfde klasse. De vierde klasse moet dan kennelijk toch even wennen. De roodhemden kwamen moeizaam uit de startblokken en leden enkele ruime verliespartijen. In de laatste vier wedstrijden voor de winterstop werden er tien punten gepakt. Zo knokte de ploeg zich uit de degradatiezone. Vorige week was bij een zege zelfs het linkerrijtje in beeld gekomen, maar op eigen veld verloor de ploeg van trainer Johan Polstra van Oostergo. Ook Foarút zal dus nog even naar onderen moeten blijven kijken.

Scheidsrechter morgenmiddag is de heer P. Pool uit Rottevalle. Balsponsor is Hypo Fryslân te Drogeham.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio