Acht Eaulon Awards voor de Smachtwacht · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Acht Eaulon Awards voor de Smachtwacht

zondag 30 december 2018

Het poëtische, muzikale en satirische RTV NOF-radioprogramma de Smachtwacht heeft vrijdagavond 28 december tijdens de drie uur durende eindejaarsshow acht Eaulon (stichting voor Eervolle Avantgardistische Uitzendingen voor Luisteraars Ons Nederland) Awards in ontvangst mogen nemen. Prinses Nardia, in hoogsteigen persoon, was namens de Eaulon naar De Westereen afgereisd om bekend te maken welke programma’s de fel begeerde awards binnen zouden slepen.

Gespannen sfeer
Er hing een gespannen sfeer in de studio en in de lounge. Natuurlijk was de nominatie voor acht van de acht awards al een hele prestatie, maar de Smachtwachters de Histotolk en de Graaf van Medwert wilden in ieder geval één van de prachtige awards mee naar huis nemen. Dat het er acht werden hadden ze zelf niet durven dromen. De Histotolk: ‘We hadden het niet verwacht, maar het is wel terecht.’

Zwaaien naar de Prinses
De lounge van de studio was volgeladen met fans. Zelfs een kolonne uit Driesum kwam halverwege de uitzending de studio binnenvallen. Net op tijd om de Smachtwachters de award voor hun item het ‘Antidepressivum voor Driesum’ in de categorie beste psychologische rubriek in ontvangst te zien nemen. De zielsgelukkige mensen uit Driesum mochten ook nog even naar Prinses Nardia zwaaien. In al haar goedheid wuifde de Prinses even terug.

Banaliteiten
Ook de rubrieken ‘Facetten voor Frank Sinatra’ en het ‘Zwervend zwevend Brel-moment’ vielen in de prijzen. Dat was wel te verwachten. Ook de award voor beste begintune werd in ontvangst genomen alsof het een pond paling was. Verrassender was het binnenhalen van de award voor beste monumentenrubriek. Gerrit Gleufhoed, speciale monumentenreporter van RTV NOF ging dan ook helemaal uit zijn dak toen hij hoorde dat zijn rubriek had gewonnen. Goeroe Gerard kon helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de award voor zijn winnende rubriek ‘Goeroe Gerard lost al uw problemen op!’ Via een communiqué had hij laten weten zich niet bezig te houden met zulke aardse banaliteiten. Bovendien moest hij met zijn Porsche naar de wasstraat.

Smachtwacht beste radioprogramma
Het meest geëmotioneerd waren de Smachtwachters met het behalen voor de awards voor beste presentatoren en beste radioprogramma. ‘We doen het voor de kunst, voor de regio en voor het oplichten van de ether, maar dat een deskundige organisatie als de Eaulon ons deze awards toedicht is een bevestiging van de glans van de parel voor de zwijnen die wij wekelijks creëren’, aldus de Graaf van Medwert, die achteloos nog wat champagne uit zijn koffiebeker achterover giet.

Oud en nieuw 73 uur eerder
Aan het einde van de dampende eindejaarsshow van de Smachtwacht kwam een opgewonden Prof. Darmfogel de studio binnen. De hoogleraar aan de University of Noroc City (Nevada USA) heeft ontdekt dat de romeinen bij de jaartelling een grove fout hebben gemaakt en dat we tot op heden oud en nieuw ongeveer 73 uur te laat vieren. Door deze herberekening viel Oud en Nieuw dit jaar plotseling precies tijdens het einde van de eindejaarsshow. Gelukkig had de professor ook vuurwerk meegenomen zodat 2018 feestelijk kon worden afgesloten. Jammer was dat hij het vuurwerk in de lounge afstak, vanwege de kou buiten. Hoe groot de schade is bij het uitgaan van dit bericht nog niet bekend. De Histotolk laat vanuit Kluifpaal weten: ‘De schade zal aanzienlijk zijn, maar de awards zijn in ieder geval in veiligheid gebracht.’ ‘Geluk bij een ongeluk is, dat er bij de herbouw van de studio een extra wandje voor het ophangen van onze awards kan worden gemaakt’, besluit de Graaf van Medwert positief. Aanstaande woensdag 2 januari zal er in ieder geval gewoon weer een Smachtwacht zijn.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Acht Eaulon Awards voor de Smachtwacht · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio