Achtkarspelen ook officieel ‘Fairtrade Gemeente’ · Foto('s): Gemeente Achtkarspelen
  Gemeente Achtkarspelen

Achtkarspelen ook officieel ‘Fairtrade Gemeente’

vrijdag 07 mei 2021

BUITENPOST – Het is de werkgroep Fairtrade Achtkarspelen gelukt de titel ‘Fairtrade Gemeente’ te halen. Op 7 mei ontving wethouder Margreet Jonker officieel de titel uit handen van  Karin van Breda en Hester van Ommeren van de landelijke organisatie Fairtrade-gemeenten. ‘Onder leiding van de werkgroep zijn veel mooie dingen gebeurd en zijn er al veel organisaties in de gemeente die fairtrade producten gebruiken en verkopen.’

Fairtrade stimuleren
Deze titel krijgt de gemeente niet zomaar, daarvoor moest eerst aan een aantal criteria worden voldaan. Zo moeten winkels en bedrijven bij dit proces worden betrokken en moet er voldoende media-aandacht voor het onderwerp zijn. De gemeente zelf is fairtrade omdat ze fairtrade-producten zoals koffie en thee gebruikt. De gemeente stimuleert ook de verkoop en het gebruik van fairtrade producten in winkels, horeca en bedrijven. In Achtkarspelen zijn inmiddels 23 winkels, bedrijven en instellingen die meedoen. Leer- en zorgboerderij Hamster Mieden, basisschool De Lichtbron, Paviljoen MEM en de doopsgezinde gemeente Buitenpost zijn recent aangesloten en ontvingen 7 mei het deelnemerscertificaat.

Fairtrade titel is startmoment
Het certificaat is binnengehaald, nu begint het echte werk pas. Wethouder Jonker: ‘We blijven ons als gemeente inzetten om faitrade in te kopen en dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen van onze bedrijven en inwoners. Alleen samen kunnen we er immers voor zorgen dat iedereen een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar product.’ Wie als bedrijf, winkel, organisatie of instelling mee wil doen met de campagne, ideeën heeft of een keer mee wil draaien in de werkgroep kan contact opnemen met de werkgroep. Meer informatie is te vinden op de website van Achtkarspelen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Achtkarspelen ook officieel ‘Fairtrade Gemeente’ · Foto('s): Gemeente Achtkarspelen
  Gemeente Achtkarspelen

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?