Acrobrons voor Aukelies IJbema, Anna Nuveld en Janet van der Meulen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Acrobrons voor Aukelies IJbema, Anna Nuveld en Janet van der Meulen

maandag 10 februari 2020

In Gramsbergen werden de provinciale acro kampioenschappen gehouden voor C niveau van onze provincie. Turn- en Gymsport Dokkum werd vertegenwoordigd door zes Acro teams.

De zusjes Dorinda en Mellanie Mertens hadden een goede balansoefening en de moeilijke handstand behaalden ze zonder balansverstoring. Bij tempo ging het even mis maar gelukkig herpakten ze zich goed. Arwen Bo de Jager en Nynke de Jong hadden deze wedstrijd maar één doel en dat was de tempo oefening draaien op een wedstrijd en dit is zeker gelukt. Door een blessure konden ze niet voluit trainen en alle elementen uitvoeren deze wedstrijd. Dorinda en Mellanie eindigden op een mooie 4de plaats net voor Arwen Bo en Nynke die 5de werden

Bij de senioren duo’s was het doel de limiet behalen. Helaas voor Suzanne de Beer en Melissa Stuivenvolt keurde de zeer strenge jury een element af. Hierdoor kwam de limiet buiten hun bereik.

Jacqueline Osinga en Alyssa Zeilinga lieten twee mooie oefeningen zien. Zowel tempo als ook balans gingen naar verwachting. Een podiumplek is in deze sterke categorie nog niet haalbaar en ze zijn dan ook dik tevreden met een plekje in de middenmoot.

Bij de senioren trio’s was er duidelijk kans op een podiumplaats voor de twee teams van Dokkum. Jildou Kootstra, Marieke de Beer en Nessa van der Wal hadden een strakke balansoefening, helaas bij tempo een kleine technische fout, maar met de eindscore van ruim 45 punten behaalden ze een 4de plaats en net als bij de vorige plaatsing de limiet.
Aukelies IJbema, Anna Nuveld en Janet van der Meulen waren zowel bij balans als bij tempo zeer strak. Ze kwamen dan ook net boven de totaalscore uit van het andere team van Dokkum. De 3de plaats op dit Fries Kampioenschap was verdiend voor Aukelies, Anna en Janet.

Acrobrons voor Aukelies IJbema, Anna Nuveld en Janet van der Meulen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact