Adje’s Verjaardagfeest en Golden Oldies in de binnenstad

Zondag 09-09-2018
DOKKUM - Zondagmiddag was er wederom veel muziek te horen op De Markt en in de Grote Breedstraat. Op het Podium op de Grote Breedstraat werd Adje’s Party gevierd, terwijl op De Markt veel Golden Oldies te horen waren.

Tijdens Adje’s Verjaardagsfeest op de Grote Breedstraat zette de Coolkids Party de boel op stelten. Kinderen konden van 13:00 tot 15:00 uur los gaan onder leiding van Hans Postma. Hij bracht samen met de rest van de band een aantal hits ten gehore. ‘Wij vieren feest’, ‘Doe maar mee’ en ‘De Warming Up’. werden door het jonge publiek luidkeels meegezongen.

Vanaf 15:30 uur trad het muziekgezelschap Sjanz op. Dit is een trio met een breed repertoire, die met name de wat oudere toeschouwers aansprak. Ze zongen onder andere ‘Bona Sera’, ‘Bonkefeart’ en ‘Country Roads’.

De Markt

Op de Markt ging men de hele middag terug naar het verleden met Adjes Golden Oldies. Wie nog niet wakker was, was dat wel na het optreden van Sackback. De Dokkumer metalband opende de middag. Daarna was het de beurt aan de NederPopRock van de band Beneden Peil. Deze vijfkoppige band bracht nummers ten gehore van onder andere Blöf, De Dijk en Frank Boeijen.

De Bonifacius Band nam de bezoekers weer mee terug naar de jaren 60 en 70, de periode waarin de band door heel Friesland tourde. Na 45 jaar kwam er een reünie en inmiddels is de band weer alive and kicking. De muzikale reis gaat verder naar Amerika, waar de band Dixie Doodle de inspiratie voor hun Americana en folk vandaan haalt.

De band bracht een mix van Amerikaanse country, Ierse folk en Fryske luisterliedjes. Het feest werd afgesloten door Lytse Hille. Hij zong ondere andere zijn hits ‘Tsjakkiediekkie boem boem’ en ‘Ik kwam je tegen’.

terug naar overzicht
Gezelligheid bij Adjes Verjaardagsfeest Gezelligheid bij Adjes Verjaardagsfeest Kijk voor meer foto's op rtvnof.nl
© Foto's: Suzanne Klemann


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie