Advies Achtkarspelen: één centrale vuurwerkzone in de dorpen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Advies Achtkarspelen: één centrale vuurwerkzone in de dorpen

dinsdag 18 oktober 2022

BUITENPOST – Het college van Achtkarspelen wil dat er met de komende jaarwisseling in de dorpen in de gemeente op één centrale plek vuurwerk wordt afgestoken. Daarmee wil de gemeente zoveel mogelijk rust en overzicht houden tijdens oud en nieuw. Het advies vanuit de gemeente aan de dorpen is vrijblijvend en wordt dus niet dwingend opgelegd.

Het college heeft een proefballon opgelaten bij de verschillende dorpsbelangen in de gemeente. Vanuit de dorpen zouden tot dusver nog niet veel reacties zijn binnengekomen op het idee vanuit het gemeentehuis. Navraag leert dat men in Twijzelerheide een centrale afsteekplek niet echt ziet zitten. Drogeham zou daarentegen juist welwillend tegenover het voorstel staan.

De afgelopen jaren was er in de aanloop naar oud en nieuw nogal wat onrust in Twijzelerheide. Met de (vrijblijvende) maatregel hoopt de gemeente dat de dagen rond de jaarwisseling rustig zullen verlopen.

Auteur: RTV NOF I Auke Wietze Bosma en Mats Gies

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio