Advocaat weduwe Van Seggeren bepleit vrijspraak

Vrijdag 14-06-2019
LEEUWARDEN - De advocaat van de weduwe van Tjeerd van Seggeren heeft vrijdagmiddag vrijspraak gevraagd voor zijn cliënt. Volgens de advocaat kan niet worden aangetoond dat ze achter de moord op haar man zit. De feiten en informatie daarvoor ontbreken, zegt hij. Zo schrijft Omrop Fryslân.

Hij roept de rechtbank op te kijken naar de hoeveelheid onderzoeksmiddelen en het resultaat ervan: dat is nul volgens advocaat Brian de Pree. Hij geeft toe dat niet alle verklaringen van zijn cliënt altijd even nauwkeurig zijn geweest, maar die verklaringen zijn vijf maanden na de moord opgetekend. Op basis van het dossier kan de verdachte niet zonder twijfel worden veroordeeld, vindt De Pree.

Reactie verdachte
De verdachte zegt zelf over de situatie: “Ik weet dat u een best moeilijke beslissing moet nemen, maar ik heb dit niet gedaan. Ik heb goede en slechte tijden gehad met Tjeerd. Mij wordt alles negatief uitgelegd. Mijn kinderen hebben hun vader verloren en groeien niet eens meer met elkaar op. Naar mij wordt steeds vanaf het begin gewezen en ik weet dat ik er niets mee te maken heb.”

Rechter Kees Post heeft aangegeven de zaak uiterst nauwkeurig te bekijken. De uitspraak is 11 juli aanstaande.terug naar overzicht

© Foto's: Ben de Jager

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie