Afscheid trainer Henk Konings en drie spelers van Be Quick Dokkum

Vrijdag 07-06-2019
DOKKUM - Na zes jaar trainerschap heeft Henk Konings afscheid genomen als trainer van Be Quick Dokkum. Op donderdagavond was er een speciale wedstrijd georganiseerd. De huidige eerste elftalselectie mocht aantreden tegen een team met allerlei oud spelers van Be Quick 1.

Naast het uitzwaaien van de succesvolle trainer werd tevens afscheid genomen van drie gewaardeerde eerste elftal spelers, te weten Richard Kempenaar (terug naar zijn oude club VVT) Marcel van der Meulen (stopt voorlopig) en Boele Terpstra (vanwege studie en stage sportopleiding).

In de wedstrijd lieten de oud eerste elftal spelers zien dat ze alles qua tempo en techniek nog goed konden bijbenen. Het huidige ‘eerste’ wist nipt met 3-1 te winnen, maar moest toch accepteren dat de tegenstanders koppend de eer wisten te redden.

In de zeer fraaie nieuwe kantine werden na afloop de spelers en de trainer flink in het zonnetje gezet. Teammanager en tevens organisator Jan Bangma, nam de aanwezigen mee in een uitvoerige presentatie over de periode van de scheidende trainer. Konings kreeg veel lof toegezwaaid en naast zijn successen (promotie van de derde naar de eerste klas) werd ook nadrukkelijk onderstreept dat de trainer een erg plezierige persoonlijkheid is, waar iedereen hele goede herinneringen aan zal bewaren.

Er werden volop cadeaus uitgedeeld, waarna de trainer iedereen bedankte voor de geweldige tijd in Dokkum. ‘Ik heb toch wel een beetje een geelblauw hart gekregen’.

Henk Konings wordt de nieuwe trainer van de fusieclub FC Burgum. Bij Be Quick zal Dick Sangers (huidige trainer van Balk) de eerste elftalselectie onder zijn hoede nemen. Sangers kan terugzien op een prima periode in Balk.

In het nieuwe seizoen zullen de twee trainers elkaar tegenkomen in de tweede klas. Wie weet opent de KNVB het competitiespeelschema met de wedstrijd: Be Quick Dokkum – FC Burgum. Maar eerst breekt de vakantie aan.

terug naar overzicht
Afscheid trainer Henk Konings en drie spelers van Be Quick Dokkum
© Foto's: Lammert Damsma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie