Afscheid trainer Henk Konings en drie spelers van Be Quick Dokkum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Afscheid trainer Henk Konings en drie spelers van Be Quick Dokkum

vrijdag 07 juni 2019

Na zes jaar trainerschap heeft Henk Konings afscheid genomen als trainer van Be Quick Dokkum. Op donderdagavond was er een speciale wedstrijd georganiseerd. De huidige eerste elftalselectie mocht aantreden tegen een team met allerlei oud spelers van Be Quick 1.

Naast het uitzwaaien van de succesvolle trainer werd tevens afscheid genomen van drie gewaardeerde eerste elftal spelers, te weten Richard Kempenaar (terug naar zijn oude club VVT) Marcel van der Meulen (stopt voorlopig) en Boele Terpstra (vanwege studie en stage sportopleiding).

In de wedstrijd lieten de oud eerste elftal spelers zien dat ze alles qua tempo en techniek nog goed konden bijbenen. Het huidige ‘eerste’ wist nipt met 3-1 te winnen, maar moest toch accepteren dat de tegenstanders koppend de eer wisten te redden.

In de zeer fraaie nieuwe kantine werden na afloop de spelers en de trainer flink in het zonnetje gezet. Teammanager en tevens organisator Jan Bangma, nam de aanwezigen mee in een uitvoerige presentatie over de periode van de scheidende trainer. Konings kreeg veel lof toegezwaaid en naast zijn successen (promotie van de derde naar de eerste klas) werd ook nadrukkelijk onderstreept dat de trainer een erg plezierige persoonlijkheid is, waar iedereen hele goede herinneringen aan zal bewaren.

Er werden volop cadeaus uitgedeeld, waarna de trainer iedereen bedankte voor de geweldige tijd in Dokkum. ‘Ik heb toch wel een beetje een geelblauw hart gekregen’.

Henk Konings wordt de nieuwe trainer van de fusieclub FC Burgum. Bij Be Quick zal Dick Sangers (huidige trainer van Balk) de eerste elftalselectie onder zijn hoede nemen. Sangers kan terugzien op een prima periode in Balk.

In het nieuwe seizoen zullen de twee trainers elkaar tegenkomen in de tweede klas. Wie weet opent de KNVB het competitiespeelschema met de wedstrijd: Be Quick Dokkum – FC Burgum. Maar eerst breekt de vakantie aan.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact