Afscheid van veelkunner Marga Waanders

Vrijdag 19-10-2018
DOKKUM - Vrijdag nam burgemeester Marga Waanders afscheid van Dongeradeel. Tijdens een speciale bijeenkomst nam zij afscheid van gemeenteraad en genodigden. Aansluitend was de openbare receptie in de Grote kerk op de Markt in Dokkum.

In een speciale bijeenkomst in de grote Kerk op de Markt werd vrijdag afscheid genomen van burgemeester Marga Waanders die per 31 oktober aangesteld wordt als nieuwe burgemeester van gemeente Waadhoeke. Een tiental sprekers nam het woord om Marga te bedanken voor de bijna tien jaren als burgemeester van de gemeente Dongeradeel. Door Pastor Paul Verheijen en Dominee Herman de Vries hopen op een nieuwe verbindende burgemeester. Want Marga was er altijd bij feestelijkheden in binnen en buitenland maar ook bij droeve gebeurtenissen. Als voorbeeld van een verbindende activiteit werden de Admiraliteitsdagen aan geroerd.

Oud Dongeradichter Akke Brouwer las net als bij de intrede een gedicht voor, Atze Lubach van de Sint Nicolaas centrale Friesland memoreerde aan een bevlogen maar druk 2017 met de landelijke intocht van de Sint in Dokkum. Andere sprekers waren het Boeddhistisch centrum uit Hantum vertegenwoordigers van de partner gemeente Fulda uit Duitsland. Burgemeester Bearn Bilker sprak namens de buurgemeenten, waarin hij de dossierkennis van Marga roemde maar ook haar betrokkenheid bij de vele dossiers in maar ook buiten de gemeente. Fedde Breeuwsma sprak namens de raad waardering over Marga uit, ze was er altijd bij blijde maar ook bij droeve gebeurtenissen. Namens de gemeenteraad van Dongeradeel en alle inwoners van Dongeradeel mocht Marga een schilderij van Peter van Houten in ontvangst nemen.

Loco burgemeester Pytsje de Graaf kreeg hierna de ambtsketen van Dongeradeel omgehangen, ‘Maar tot eind oktober blijf ik nog jullie burgemeester’ aldus Marga Waanders. In het afscheidswoord bedankte ze iedereen voor het vertrouwen en ruimte die zij kreeg bij haar aanstelling als burgemeester en het vertrouwen in haar, de afgelopen jaren. Hierna werd een toast uitgebracht. Het college roemde Marga nog met een lied waarin in een korte vogelvlucht het leven van Marga in het gemeentehuis werd neergezet. Hierna werd overgegaan in een ongedwongen receptie waarin veel mensen hartelijk maar ook wel emotioneel persoonlijk afscheid van Marga Waanders namen. Alle aanwezigen kregen bij een boekenlegger met een gedicht van Dongeradichter Tsead Bruinja mee naar huis.

terug naar overzicht
Afscheid van veelkunner Marga WaandersMeer foto's en info www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie