Activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’ in Museum ’t Fiskershúske · Foto('s): 
vrijdag
21
februari

Activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’ in Museum ’t Fiskershúske

donderdag 06 februari 2020
Locatie: Moddergat
Begin datum: vrijdag 21 februari 2020 00:00

Het museum gaat in de voorjaarsvakantie weer open! Vanaf zaterdag 15 februari zijn bezoekers weer van harte welkom voor een bezoek met rondleiding. Er wordt gestart met de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’, die start op maandag 17 februari  en duurt tot vrijdag 21 februari.

Al jaren doet het museum mee aan de provinciale activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum op vertoon van ouders of grootouders. En er zijn er speciaal voor die weer leuke (gratis) activiteiten te doen.

Wadlooptocht
Wist je dat je in de winter ook kunt Wadlopen? Wel even iets aangepast, zodat je geen natte voeten krijgt. Trek je laarzen en oude warme kleren aan (je wordt zeker weten vies!) en stap met wadloopgids Patricia het Wad op. Ontdek de natuur en het prachtige uitzicht van een Waddenzee in de winter. Verzamelen bij het museum op dinsdag 18 februari om 10.00 uur en woensdag 19 februari om 11.15 uur. Gratis, ook voor (groot)ouders!

Sporen van vroeger Een spiksplinternieuwe speurtocht waar je in alle huisjes van het museum moet speuren. Lukt het jou om alle 10 aanwijzingen te vinden? Weet jij de oplossing?

Modelbootjes knutselen
In het museum is een kleine expositie van modelschipbouwer Gerben Lei uit Moddergat. Hij maakt de prachtigste modellen van de vissersschepen van Moddergat van vroeger. Zelfs het schip van zijn opa! Laat je inspireren en maak zelf ook een modelschip van hout, karton of papier. Iedereen kan meedoen, jong én oud! Samen een schip maken is natuurlijk het allerleukst. Kosten zijn      € 1,00 per persoon. Voor de allerjongsten is er een mooie kleurplaat.

De wonderlijke activiteitenkamer
In Klaske’s Húske is op een tafel een tafelkleed te vinden die je nergens anders zult tegenkomen. Er staan namelijk allemaal leuke activiteiten op om te doen. Loop om de tafel en kies iets uit dat jij graag wilt doen. Een spel met vissen? Een Grappige foto in de bedstee? Verkleden als visserman of vissersvrouw? Jij bepaalt.

Op www.museummoddergat.nl staat het hele programma en andere informatie over het museum.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10.00 – 17.00 uur in juli en augustus ook op zondag 13.00 – 17.00 uur.

 

  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?