Benefiet-muziekfeest in Kloosterkapel Sibrandahûs · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
maandag
23
december

Benefiet-muziekfeest in Kloosterkapel Sibrandahûs

maandag 09 december 2019
Locatie: Sibrandahûs
Begin datum: maandag 23 december 2019 00:00

Een uitgebreid gezelschap muzikanten zal maandagavond 23 december optreden in de Kloosterkapel van Sibrandahûs tijdens de jaarlijkse ‘Jûn foar de Krystnacht’.  Centraal dit jaar staat de formatie Dixie Doodle. Ook The Young Bunch zijn van de partij op deze feestelijke avond met folk, bluegrass, americana en …. blazers, …veel blazers.    

De opbrengst van het benefietconcert, waarbij alle artiesten ook nog gezamenlijk zullen optreden, komt geheel ten goede aan de stichting Make-A-Wish, die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling laat gaan. Het concert begint om 20.30 uur. De presentatie van ‘de Jûn’ is traditiegetrouw weer in handen van Omrop Fryslân-deejay Willem ‘Wâldpyk’ de Vries.  Het geluid wordt geheel belangeloos verzorgd door ‘huistechnicus van Sibrandahûs’ Jan de Jonge (van Soundfarm Beetsterzwaag).
Dixie Doodle speelt met aanstekelijk enthousiasme een mix van Amerikaanse country, Ierse folk en Fryske luisterliedjes. Het repertoire van het viertal omvat traditionals, eigen werk als songs van onder meer Bob Dylan, Neil Young, Van Morrison en Daniel Lohues. Akoestisch, meerstemmig en swingend zijn daarbij de belangrijkste kenmerken.

The Young Bunch is een enthousiaste groep vrienden uit Rottevalle. Ze begonnen bij de plaatselijke ‘Sjong- en Muzykjûn’ met muziek van de Seeger-sessions van Bruce Springsteen. Maar na een aantal jaren is hun repertoire een stuk breder geworden met folk, pop en rock covers.
Kaarten voor het benefietconcert à €10 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

  Eigen foto

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio