Benefietworkshop ‘Zelfverdediging voor vrouwen’ · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
zaterdag
18
mei

Benefietworkshop ‘Zelfverdediging voor vrouwen’

maandag 06 mei 2019
Locatie: Buitenpost
Begin datum: zaterdag 18 mei 2019 00:00

Omgaan met agressie op het werk? Afrekenen met een opdringerige persoon tijdens het uitgaan? Een ontspannen boswandeling maken in je eentje? Bang zijn voor geweld hoeft niet! Met een zelfverzekerde houding en de juiste technieken kan elke vrouw zich verdedigen.

Meer weten? Op zaterdag 18 mei organiseert trainingscentrum Safe en Fit in Buitenpost een workshop ‘Zelfverdediging voor vrouwen’. De opbrengst van dit speciale seminar gaat naar het goede doel: een inzamelingsactie voor de Epic Sisters. Vrouwen zijn geregeld het slachtoffer van geweld in welke vorm dan ook. Reden voor trainingscentrum Safe en Fit om ook weerbaarheidscursussen speciaal voor vrouwen aan te bieden. “Zelfverdediging begint met een sterke en zelfverzekerde houding, maar de praktijk wijst uit dat terugvechten bij geweld helpt”, vertelt Klaas Hoekstra, eigenaar van het trainingscentrum.

Voor alle vrouwen
Tijdens de workshop op 18 mei komen zowel fysieke als mentale aspecten aan de orde: stoot- en traptechnieken, maar ook psychologische processen en stress. “Wij willen vrouwen graag leren dat ze zichzelf kunnen verdedigen. En minstens zo belangrijk: wij willen ze ervan overtuigen dat ze het ook daadwerkelijk durven als het er op aan komt!” Iedere vrouw vanaf 16 jaar kan meedoen aan deze workshop. Leeftijd, lichaamsbouw en lengte maken daarbij niets uit, benadrukt Hoekstra. “Ook als je klein en tenger bent, kun je met de juiste technieken een grotere, sterkere aanvaller verslaan.”

Voor het goede doel
Deelname aan de workshop ‘Zelfverdediging voor vrouwen’ kost 15 euro per persoon. Wie meedoet, levert meteen een bijdrage aan het goede doel. Safe en Fit schenkt namelijk de complete opbrengst aan de inzamelingsactie voor een medische behandeling voor de ‘Epic Sisters’.

Epic Sisters
De Epic Sisters zijn Agnes en Paula, twee zussen die beiden al ruim drie jaar aan het ‘Post Concussion Syndroom’ lijden. De hersenaandoening is bij ieder door verschillende oorzaken ontstaan, maar hebben voor beide zussen hetzelfde gevolg: ze zijn chronisch en onzichtbaar ziek, waarbij elke dag als een worsteling voelt. Na jarenlang vruchteloos zoeken heeft het tweetal de hoop gevestigd op een nieuwe behandeling in de Verenigde Staten: ‘Enhanced Performance in Cognition’. Deze behandeling wordt echter niet door hun ziektekostenverzekeraar vergoed.

Workshop ‘Zelfverdediging voor vrouwen’
Zaterdag 18 mei
Aanvang: 13.00 uur
Trainingscentrum Safe en Fit, Einsteinstraat 6, Buitenpost
Kosten: 15 euro per persoon
Meer informatie en opgave: www.safeenfit.nl
Informatie over de Epic Sisters: www.epicsisters.nl

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact