Binnenkijken met Thijs Wolzak · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's
maandag
07
oktober

Binnenkijken met Thijs Wolzak

dinsdag 01 oktober 2019
Locatie: Dokkum
Begin datum: maandag 07 oktober 2019 00:00

Van 1 oktober tot 31 december 2019 exposeert Thijs Wolzak in de Waadwente ZuidOostZorg in Dokkum. Wolzak heeft van september 2011 tot januari 2018 248 keer Nederlanders in hun interieur gefotografeerd. De fotoserie Binnenkijken maakte hij voor NRC Handelsblad en heeft onlangs in het Design Museum in Den Bosch gehangen en nu bij verpleeghuis de Waadwente ZuidOostZorg in Dokkum. 

Een logische keuze bij inrichten huis
Tijdens het fotograferen kwam Wolzak bij veel mensen thuis. Tijdens zijn bezoeken was hij vaak sprakeloos: hij zag hoe ver mensen gaan in het construeren van een thuis, het inrichten van de eigen woonplek, het bouwen van hun nest. Wat voor de kijker regelmatig verbazingwekkend of zelfs absurd is, is voor deze bewoners vanzelfsprekend en de enige logische keuze.

Wat is voor u thuis?
ZuidOostZorg wil in haar tentoonstellingen maatschappelijke onderwerpen ter sprake brengen. “En waar is deze groter dan in onze meest intieme leefomgeving; de eigen woning,” aldus Alie Lucas coördinator kunst Sûnenz en ZuidOostZorg. “Via deze tentoonstelling willen we bezoekers stimuleren om niet alleen na te denken over andermans interieur, maar ook over de keuzes en motieven van uw eigen woonomgeving. Wat is voor u een thuis?”

Expositie Binnenkijken
20 foto’s worden in groot formaat van 1.20 m bij 1.60 m geëxposeerd. Als bezoeker krijg je het gevoel in de deuropening van een huis te staan, alsof je er zo binnen kunt lopen. Je wordt er als het ware ingetrokken. In de vorm van audioportretten gemaakt door Romanee Rodriguez – die bezoekers via een headset tot zich kunnen nemen – komen de bewoners zelf aan het woord en vertellen hun eigen verhaal.

Thijs Wolzak
Thijs Wolzak (1965) werkt vanaf 1988 -in opdracht en in vrije projecten- aan een steeds verder uitdijende verzameling beelden. Hoewel hij zich bedient van alle middelen die het hem mogelijk maken zijn beelden van linksboven tot rechtsonder te controleren, werkt hij vanuit een documentaire opvatting. Zijn beelden zijn op te vatten als visualiseringen van ontmoetingen: met een persoon, met een plek, of met een object. Het zijn in de regel complexe vertellingen, met een sterke nadruk op de context van het eigenlijke onderwerp. Wolzak’s aanpak past in de school van de geënsceneerde documentaire fotografie.

Bijschrift foto’s: Expositie fotoserie Binnenkijken van Thijs Wolzak in Waadwente ZuidOostZorg Dokkum.

 

  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?