Extra veldexcursie over weidevogels · Foto('s): Noardlike Fryske Wâlden
  Noardlike Fryske Wâlden
dinsdag
07
mei

Extra veldexcursie over weidevogels

woensdag 01 mei 2019
Locatie: Zwagermieden
Begin datum: dinsdag 07 mei 2019 00:00

Vanwege grote belangstelling voor de veldexcursies die afgelopen weken plaatsvonden, organiseert de vereniging Noardlike Fryske Wâlden nog een extra veldexcursie waarin het herkennen van de weidevogels centraal staat. Deze excursie vindt plaats op dinsdag 7 mei om 19:30 uur in de Zwagermieden.

De beide beheerregisseurs Renze de Jager en Renze de Jager van dit gebied vertellen in de mobiele vogelkijkhut over het gebied en de weidevogels. Via een korte wandeling nemen zij de deelnemers mee door het gebied van de Zwagermieden en vertellen zij over de weidevogels die er worden gezien. Boswachter Gjerryt Hoekstra van Staatsbosbeheer neemt de groep vervolgens mee naar het naastgelegen plasdrasgebied en hij zal hier vertellen over de weidevogels.

Zowel leden als niet leden zijn van harte welkom om deel te nemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.We verzamelen op het bruggetje van de Dolle in de Triemen (bij aanmelding krijgen deelnemers een plattegrond via de mail).

Aanmelden
Iedereen is, na aanmelding, van harte welkom om deel te nemen. Aanmelden kan telefonisch via tel. 0511 – 745200 of per e-mail info@noardlikefryskewalden.nl.

De vereniging organiseert deze excursies zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien wat het effect van het beheer van het landschap en de weidevogels door haar leden is op het aantal insecten en vogels (biodiversiteit).

  Noardlike Fryske Wâlden

Vandaag op de radio

  • 00:00 - 18:00
    RTV NOF Nonstop
    Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
  • 18:00 - 19:00
    Hoezo Kleinkunst
    Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
  • 19:00 - 20:00
    Fryslan Fan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
  • 21:00 - 22:00
    Capriccio
    In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
  • 22:00 - 00:00
    RTV NOF Nonstop
    Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?