Help je mee aan het behoud van de orchideeënvelden in Nationaal Park Lauwersmeer? · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
zaterdag
02
november

Help je mee aan het behoud van de orchideeënvelden in Nationaal Park Lauwersmeer?

donderdag 31 oktober 2019
Locatie: Lauwersmeer
Begin datum: zaterdag 02 november 2019 00:00

Ook dit jaar gaan we tijdens de landelijke natuurwerkdag weer aan de slag in Nationaal Park Lauwersmeer. Op zaterdag 2 november helpen we dit keer mee aan het behoud van de prachtige orchideeënvelden in het gebied.

Schitterende velden met bloeiende orchideeën
Het Land van juffrouw Alie is één van die schitterende velden met in het voorjaar en in de zomer duizenden bloeiende orchideeën, zoals rietorchis en moeraswespenorchis. Ook de zeldzame honingorchis komt in het Land van juffrouw Alie voor. Voor het behoud van deze zeldzame planten, is het noodzakelijk dat de velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd.

Maaisel verwijderen en snoeien
Tijdens de natuurwerkdag gaan we het maaisel en mos verwijderen met behulp van hooiharken en vorken. Het maaisel moet vervolgens naar de weg gebracht worden om af te voeren. Daarnaast snoeien we aan de randen van de verschillende natuurveldjes. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein van juffrouw Alie en rondom de Bosschuur en Activiteitencentrum Lauwersnest. Voor koffie/thee aan het begin en het einde van de dag en een voedzame lunch wordt gezorgd! Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?