Homofilie ‘Praat er maar niet over’ · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
dinsdag
29
oktober

Homofilie ‘Praat er maar niet over’

maandag 21 oktober 2019
Locatie: Dokkum
Begin datum: dinsdag 29 oktober 2019 00:00

Teus Dorrepaal, Statenlid voor het CDA in Fryslân, wil er juist wel over praten. Daarom komt hij dinsdagavond 29 oktober naar Dokkum. Hij komt om met mensen te delen wat het verzwijgen van zijn ‘anders zijn’ in zijn leven voor gevolgen had. Ook wil Teus Dorrepaal mensen uitdagen en toerusten om er net zoals hij er wel over te praten. Daarvoor koos hij voor een aanpak, die je heel direct meeneemt in zijn anders geaard zijn.

Hij schreef een aangrijpend boek waarin hij in de hoofdpersoon, Mart van Buren, zijn ervaringen van ‘gelovig zijn’ en ‘anders zijn’ vertelt. Als Mart van Buren op school wordt uitgescholden voor ‘homo’, moet hij de betekenis van dat woord opzoeken in een woordenboek. Een tijdje later vertelt hij aan zijn ouders dat hij ook zo is, dat hij ‘anders is’. Daar moet verder maar niet over gesproken worden, vinden ze. Bovendien moet hij zich laten behandelen door een arts in Amsterdam. Gaandeweg ontdekt Mart dat hij zichzelf niet meer kan ontkennen. Het is het begin van een eenzame strijd.

Is er voor hem als gelovig mens een begaanbare weg te vinden? Hoe kan hij de keuzes waar hij voor staat verantwoorden voor God en mensen? Een aangrijpend verhaal over de strijd tussen wat in je leeft en hoe je voor God en mensen wilt zijn. Een strijd tussen eenzaamheid en liefde. Een ieder voor het thema homosexualiteit daarin gelovig een weg vinden belangstelling heeft, is van harte welkom op dinsdag 29 oktober, om 20.00 uur, in het Martinushuis van de Grote Kerk, Markt 2, Dokkum. De avond is deel van het winterprogramma Vorming en Toerusting van de Protestantse Kerk Dokkum-Aalsum-Wetsens.

De toegang is gratis.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?