Kerstmuziek van overzee in Buitenpost · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
zondag
15
december

Kerstmuziek van overzee in Buitenpost

donderdag 28 november 2019
Locatie: Buitenpost
Begin datum: zondag 15 december 2019 00:00

In het koudste seizoen van het jaar verwarmen de Dutch Choral Singers de eeuwenoude kerk van Buitenpost met Engelse kerstmuziek. Onder leiding van Henk de Vries presenteert het koor op 15 december een programma met traditionele carols, schitterende kerkmuziek en glühwein. De magie van het Engelse kerstfeest in de middeleeuwse kerk van Noord-Nederland!

Op het programma staat tijdloze Engelse kerkmuziek zoals het Magnificat van Charles Wood maar ook de bekende Christmas Carols, waaronder In the Bleak Midwinter. Het publiek mag naar hartelust meezingen met liederen als Hark, the herald angels sing en God rest ye merry gentlemen. Aan de concerten werken organist Vincent Hensen – Oosterdijk en trompettist Tom Vink mee.

Het concert vindt plaats in de Mariakerk in Buitenpost op zondag 15 december om 16:00 uur. Een kaartje kost € 10,- voor volwassenen, € 5,- voor studenten en is voor kinderen onder de 18 jaar gratis. Het publiek wordt warm ontvangen met glühwein.

De Dutch Choral Singers is een ervaren koor dat onder andere in Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral in Londen heeft gezongen. In Groningen combineren ze liefde voor het Noorden met liefde voor Anglicaanse kerkmuziek door concerten en kerkdiensten in de provincies Groningen en Friesland uit te voeren. Het koor wordt geleid door Henk de Vries en valt onder de overkoepelende Stichting Chants – Choral and Northern Traditional Singing. De Stichting Chants heeft als doelstelling de noordelijke koortraditie in de landen rondom de Noordzee verder te brengen en eigentijds te vernieuwen. De Stichting is onlangs opgericht en heeft de status Culturele ANBI verkregen.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?