Levensgrote pauwen en paarden in pastel · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's
zaterdag
12
maart

Levensgrote pauwen en paarden in pastel

woensdag 02 maart 2016
Locatie: Veenklooster
Begin datum: zaterdag 12 maart 2016 00:00

Voorjaar in galerie De Kuiperij. Een solotentoonstelling van Loes Botman, één van Nederlands beste pasteltekenaars. Het dartelt en springt van nieuw jong leven. Konijntjes, kippen, ezels, veulentjes, lammetjes, vlinders, musjes, etc. alles in pastel.

Loes Botman heeft reeds diverse boeken op haar naam staan en in combinatie met wijlen dichter Jaap Zijlstra diverse gedichten van pastels voorzien. Ze is gespecialiseerd in pasteltekenen en levert hierin het neusje van de zalm.

Naast het jongvee hangen er pastels van levensgrote pauwen en paarden. Maar liefst veertig werken – van A5 tot levensgroot formaat – heeft ze voor deze tentoonstelling gemaakt. Een unieke hoeveelheid kunst in lentesfeer.

Naast Loes Botman toont Esmé Hofman ruimtelijk fijnscheenwerk. Esmé is één van de weinige Nederlanders die deze techniek beheerst. Uiterst fijnzinnig vlechtwerk van topklasse. Ze volgde haar opleiding in Duitsland en haar werk is nu onder andere in Veenklooster te zien.

Galerie De Kuiperij in Veenklooster biedt de komende periode tot en met 30 april bezoekers ook de kans een schilderij uit haar tentoonstelling na te tekenen. In navolging op het project in het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum geeft ook galerie De Kuiperij deze mogelijkheid aan bezoekers.

Tekenen maakt inventief en creatief, het is een mooi communicatiemiddel en zorgt voor interesse voor kunst. Het gaat er niet om dat er kunstwerken worden gemaakt. De bezoeker/tekenaar bekijkt een schilderij met veel meer aandacht en gaat letten op details. Zo leer je kunstwerken meer te waarderen.

Galerie De Kuiperij zorgt voor schetsblokken en potloden en de kijker kan gaan tekenen. De galerie is geopend vanaf 12 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur op de vrijdag- en zaterdagmiddag t/m 30 april. Kleasterwei 14.

Kijk voor meer informatie op www.galeriedekuiperij.nl.

  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio