Op hoop van zegen in Suwâld · Foto('s): Hetty van Mierlo
  Hetty van Mierlo
maandag
07
oktober

Op hoop van zegen in Suwâld

zondag 29 september 2019
Locatie: Suwâld
Begin datum: maandag 07 oktober 2019 00:00

SUWÂLD ‘Kom mar op!’ heeft de smaak te pakken. Na het succesvolle Iepenloftspul Oera Linda, speelt ze dit seizoen de klassieker “Op hoop van zegen” van Herman Heijermans. Audities hiervoor worden gehouden op 7 oktober. Daarnaast gaat het al jaren succesvolle jongerentoneel knallend van start met de open dag op 12 oktober. Hiermee opent ‘Kom mar op!’ haar deuren voor zowel basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en volwassenen uit heel Tytsjerksteradiel. 

Het Iepenloftspul heeft niet alleen de betrokkenheid onder de volwassenen maar ook bij de jeugd aangewakkerd. Een aantal van hen speelden mee. Het enthousiasme spatte ervan af en de kwaliteit van hun spel kwam de voorstelling ten goede. De Stichting is trots op haar jongeren en start daarom ook dit schooljaar met 2 jongerengroepen. Eén groep voor basisschoolleerlingen en één groep voor middelbare scholieren. We starten met een open dag waarop jongeren uit Suwâld én omgeving welkom zijn om te komen kijken of toneelspelen ook iets voor hem of haar is. Toneelspelen is niet alleen leúk maar biedt ook mogelijkheden tot persoonlijke groei. “Ik ben door toneel veel zelfverzekerder geworden’ aldus jeugdspeler Silke Kirchner – die ook meespeelde in de openluchtvoorstelling Oera Linda.

Op hoop van zegen gaat over de zware omstandigheden van vissers en hun familie die destijds slechts instrumenten waren in de handen van rijke bazen. Onder regie van Grytha Visser wordt de Friese Kniertje tot leven gebracht. Zoals Suwâld gewend is zal er in het Fries gespeeld worden. “De fisk wurd djoer betelle” is voor velen een bekende uitspraak uit dit stuk.

DE OPEN DAG op zaterdag 12 oktober is bedoeld voor jongeren uit alle dorpen uit de omgeving van Suwâld. Aanmelden is niet nodig. Aanvang 14.00 uur in dorpshuis de Suderfinne te Suwâld.

AUDITIES voor ‘Op hoop van zegen’ vinden plaats op 7 oktober in dorpshuis de Suderfinne te Suwâld. Aanvang 19.30 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site: www.kommarop.frl

  Hetty van Mierlo

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?