Opening Expositie Eachweid in Museum Dokkum · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's
zaterdag
25
januari

Opening Expositie Eachweid in Museum Dokkum

donderdag 23 januari 2020
Locatie: Dokkum
Begin datum: zaterdag 25 januari 2020 00:00

In Museum Dokkum is van 25 januari t/m 7 maart 2020 de expositie ‘Eachweid, schilderijen, tekeningen en aquarellen van Rein Halbersma’ te zien. In de expositie zijn ruim 30 werken van de in Kollum woonachtige kunstenaar.

Rein Halbersma (1949) is een Friese kunstenaar wiens werk je kunt onderbrengen in de categorie noordelijk realisme. Zijn schilderijen, aquarellen en tekeningen laten de bezoeker het landschap van Noardeast Fryslân beleven.

Rein werd geboren in Leeuwarden en groeide op in Wanswerd aan de Streek. Al op jonge leeftijd bleek zijn aanleg voor tekenen. Na 1979 ging hij zich serieus aan de kunst wijden en volgde een tiental jaren lessen bij verschillende bekende kunstenaars. Zijn favoriete onderwerpen zijn dieren, bomen, landschappen en portretten waarvan de voorbeelden in de tentoonstelling te zien zijn.

“Wandelend, fietsend of rijdend in de auto beklijven beelden op mijn netvlies. In mijn gedachten ontstaat het beeld en de compositie”. Het levert herkenbare beelden op van de plekken en plaatsen in de regio, dok Lauwersoog, de centrale as, bos bij Feankleaster, een tjalk bij Dokkum, de zeedijk bij Wierum en Belgische trekpaarden bij Paesens.

Het werk van Halbersma is in 2020 op diverse locaties in het noordoost Friesland te zien, onder andere in Museum ’t Fiskershúske in Moddergat. Later dit jaar verschijnt een boek over zijn leven en werk bij Uitgeverij Wijdemeer.

Het werk in de expositie Eachweid is, op een enkel kunstwerk na, te koop.

Informatie over openingstijden en activiteiten is te vinden op www.museumdokkum.nl.

Opening Expositie Eachweid in Museum Dokkum · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?