Opgave reünie Rinsumageast en Sibrandahûs van start · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
zaterdag
20
juni

Opgave reünie Rinsumageast en Sibrandahûs van start

zondag 02 februari 2020
Locatie: Rinsumageest
Begin datum: zaterdag 20 juni 2020 00:00

Het programma voor de dorpsreünie van Rinsumageast en Sibrandahûs op 20 juni 2020 is grotendeels bekend. Belangstellenden die tijdens de dorpsreünie aan het officiële programma deel willen nemen, kunnen zich hiervoor inmiddels aanmelden. Het gaat een feestelijke dag worden met een gevarieerd programma. De dorpsreünie valt samen met het tweejaarlijkse dorpsfeest, wat sowieso altijd al veel dorpsbewoners samenbrengt.

In de feesttent worden de reünisten muzikaal onthaald en Burgemeester Agricola opent de dag. Na een bezoek aan de optocht en het matinee is er in de middag een vrij programma. Reünisten kunnen Museum Claercamp en de Kloosterkapel bezoeken. Met een huifkar reizen ze van en naar Sijbrandahuis. In het dorp is een historische wandelroute uitgezet, maar je kunt ook in ‘Het Dokkumer Lokaaltsje’ stappen die door de straten van Rinsumageast rijdt. In MFC De Beijer worden oude films getoond, de Alexanderkerk is open en hier is een programma met een mix van live muziek, zang en orgel en rondleidingen. De vernieuwde Herberg Het Rechthuis is open en is één van de plaatsen waar een expositie is ingericht. Op de namiddag komt iedereen weer samen en schuift aan tafel. Een heerlijke maaltijd, waar ook Theun Plantinga, een nieuwe Geastmer, een bijdrage aan gaat leveren.

Aanmelden voor de dorpsreünie kan bij voorkeur online via geastmerreuny.nl en de kosten zijn € 37,50 per persoon. Lukt aanmelden niet via de digitale route, schrijf dan naar Matsje Helbig, Klaarkampsterwei 6, 9105 AZ Rinsumageast of neem contact op met Klaas Houtstra, via (0511) 421692.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?