Oude ambachten bij de Noord-Friese Winkeltjesroute · Foto('s): Kleine-Lijn Blija, Ambachtelijke Katoendrukkerij met Theetuin
  Kleine-Lijn Blija, Ambachtelijke Katoendrukkerij met Theetuin
zaterdag
29
september

Oude ambachten bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

vrijdag 14 september 2018
Locatie: Noordoost-Friesland
Begin datum: zaterdag 29 september 2018 00:00

Op zaterdag 29 september zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De start van de route is bij Atelier Kleine-Lijn aan de Stationsweg 29 in Blije. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Je kan de Winkeltjesroute prima beginnen bij Kleine-Lijn, met goede koffie en huisgemaakte taart, waar je tevens de mogelijkheid krijgt om een kijkje te nemen in het atelier. In het atelier worden textielmotieven op natuurlijke stoffen met de hand bedrukt, zoals op linnen, katoen en zijde. Kleine-lijn is gespecialiseerd in handbedrukte stoffen voor zowel mode als interieur. Voor degene die het oude ambacht onder de knie wil krijgen, worden workshops zeefdrukken op katoen gegeven. In het atelier krijgt men de basis van het zeefdrukken uitgelegd en wordt een eigen ontwerp op een van de producten gezeefdrukt. Er wordt gewerkt met ‘ready-to-print’ zeefdrukramen. Er is een breed assortiment textiel waaruit men zelf mag kiezen. Bijvoorbeeld schorten, sloven, shawls, tafellopers, servetten etc. Deze producten kunnen naar eigen keuze worden aangeschaft. De kosten voor een workshop zijn € 35,- per persoon inclusief koffie en thee met eigengemaakte lekkernijen. Meer informatie op www.kleine-lijn.nl.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Van april tot en met september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route. Met elke maand een andere expositie.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar Vintagekleding in Blije (beide theetuin), Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee), Sneupzolder De Terp in Hiaure (theetuin). Bij De Bonte Blikvanger in Hallum kunt u naast koffie en thee ook lunch verkrijgen.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

  Kleine-Lijn Blija, Ambachtelijke Katoendrukkerij met Theetuin

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact