Piter Wilkens met Blaast de Bazuin in kerstsfeer · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
donderdag
12
december

Piter Wilkens met Blaast de Bazuin in kerstsfeer

dinsdag 03 december 2019
Locatie: Surhuisterveen
Begin datum: donderdag 12 december 2019 00:00

Een bijzonder kerstoptreden in het centrum van Surhuisterveen. Niemand minder dan de bekende zanger Piter Wilkens geeft op zaterdag 14 december een concert in het Feanster winkelhart. Dat doet hij met de bekende brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen.

Piter Wilkens en Blaast de Bazuin zijn geen onbekenden van elkaar. In 2016 was Wilkens namelijk solist op het Spavo Spring Concert, hét lenteconcert van Surhuisterveen en omstreken. Die samenwerking is goed bevallen. ,,We voelen elkaar goed aan’’, vertelt Monique Hamersma van de brassband. ,,Toen was het thema ‘krekt efkes oars’. Dat was toen samen met Piter Wilkens en Gurbe Douwstra.’’ Hoewel het optreden deze keer met alleen Piter Wilkens is, zou het stempel ‘krekt efkes oars’ goed bij het concert passen. ,,Piter zingt natuurlijk zijn bekendste hits, maar zingt daarnaast samen met Blaast de Bazuin bekende kerstsongs. Dat is weer een heel nieuwe insteek en dat maakt het hartstikke leuk’’, blikt Hamersma vooruit.

Vanaf half twee treedt Blaast de Bazuin zaterdag 14 december met Piter Wilkens op langs De Kolk in Surhuisterveen. Het Feanster koopcentrum is die dag geheel in kerstsfeer. Dat staat deze zaterdag bol van de gezelligheid. Er is namelijk van alles te doen voor jong en oud. De ‘Transformers’ (buitenaardse robots uit de gelijknamige speelgoedlijn, strips, tv-series en films) doen Surhuisterveen ook aan. Daarnaast zijn er poffertjes en suikerspinnen.

In het hele centrum van Surhuisterveen kan zoals altijd gratis geparkeerd worden. Daaraan hechten de winkeliers in het centrum veel waarde, want zo kan iedereen gemakkelijk bij de winkels komen. Blaast de Bazuin en Piter Wilkens brengen in het winkelhart een mix van bekende kerstnummers. Zo zijn onder meer de tophits All I Want For Christmas, Have Yourself A Merry Little Christmas en Happy Christmas te horen. Daarnaast brengen de brassband en Wilkens ook eigen nummers, uiteraard in speciale kerstsfeer. Het optreden begint rond half twee en duurt tot ongeveer half vier.

Bijschrift foto: In 2016 traden Blaast de Bazuin en Piter Wilkens ook al samen op. Dat werd toen een groot succes.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?