Rosmos & the Blues · Foto('s): 
dinsdag
26
maart

Rosmos & the Blues

maandag 18 maart 2019
Locatie: Dokkum
Begin datum: dinsdag 26 maart 2019 00:00

In de ‘Moanne fan it Fryske Boek’ gaat schrijver Willem Schoorstra samen met muzikant Jack Bottleneck op tournee door Fryslân. Op verschillende locaties door de hele provincie brengen zij een programma over de ‘blues’ in de breedste zin van het woord.

Zowel de verhalen van Willem Schoorstra als de nummers van Jack Bottleneck zijn rauw en eerlijk, niet zonder humor en altijd vitaal. Rosmos & the Blues gaat over vallen, over heel maken en over plezier. Rosmos & the Blues gaat over het vieren van het leven. Schoorstra: ‘De blues is het leven zelf: rauw en eerlijk, een stomp in je maag, een schop onder je kont. Het programma van Jack Bottleneck en mij doet precies dat: het stompt in je maag, het schopt onder je kont.’

Over Rosmos
Op verzoek van Boeken fan Fryslân schreef Willem Schoorstra dit jaar het cadeauboek voor de ‘Moanne fan it Fryske Boek’: Rosmos. Rosmos is een spannende en humoristische roman die zich afspeelt in de ‘onderklasse’ van de samenleving. Vol vaart neemt Willem Schoorstra de lezer mee in een verhaal over vrouwenhandel, moord, loyaliteit en afkomst. Over het opwarmen van diepvriessaté in een waterkoker. Over seks als verjaardagscadeau in het kader van een familietraditie.

Dinsdag 26 maart is Rosmos en Blues te zien in Bibliotheek Dokkum. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang.

  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?