Soli Deo Gloria pakt uit met kerst · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
maandag
25
november

Soli Deo Gloria pakt uit met kerst

maandag 25 november 2019
Locatie: Nes (Noardeast-Fryslân)
Begin datum: maandag 25 november 2019 00:00

Fanfare Soli Deo Gloria uit Nes presenteert op zaterdag 7 en 14 december ‘A Christmas Carol’ in Theaterkerk Nes. Dit keer werken de muzikanten samen met het Popkoor van Opus 3 onder leiding van Ben Brunt, aangevuld door een aantal toneelspelers. Met behulp van regisseur Sytze Bijlsma maken ze er een ouderwets gezellige kerstavond van.

De deuren van de theaterkerk gaan beide zaterdagavonden open vanaf 19.30 en de voorstelling begint om 20.00 uur. Vanwege de grote belangstelling vorig jaar tijdens het jubileumconcert heeft Soli Deo Gloria dit keer besloten het stuk twee keer op te voeren. ,,Op deze manier krijgt iedereen de kans om er bij te zijn’’, vertelt Gerda de Vries van de concertcommissie.

Bekende kerstmuziek
Tijdens de avonden wordt het verhaal van de oude en verbitterde vrek Ebenezer Scrooge opgevoerd, afgewisseld met mooie kerstmuziek. Gerda: ,,Alle bekende kerstliederen komen voorbij. Zo spelen wij ‘Joy to the World’, ‘Gabriella’s song’ en muziek uit de film ‘The Polar Express’. Samen met het popkoor van Opus 3 brengen wij ‘Do they know its Christmastime’ ten gehore. Alles wordt strak geregisseerd door dirigent Eelke de Jong.’’

Blij met Theaterkerk
Gerda is heel blij dat het korps dankzij Theaterkerk Nes nog steeds een prachtige plek heeft om op te treden in eigen dorp. ,,We zijn opgelucht dat de kerk deze bestemming heeft gekregen. Na de verbouwing is het zelfs nóg mooier geworden om hier op te treden. Wij zullen er dan ook alles aan doen om er met z’n allen weer een mooie kerstavond van te maken.’’ Kaarten (€7,50 inclusief 1 consumptie) zijn verkrijgbaar via www.theaterkerknes.nl.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?