Survento Fanfare Festival, veel show in de Flambou · Foto('s): Westra Foto en Media
  Westra Foto en Media
zaterdag
09
november

Survento Fanfare Festival, veel show in de Flambou

donderdag 31 oktober 2019
Locatie: Surhuisterveen
Begin datum: zaterdag 09 november 2019 00:00

Sinds vorig jaar is de hafabra muziek wereld en Surhuisterveen een muziek festival rijker. Niet zo maar één, maar een entertainment festival voor de vele honderden Fanfares van Nederland en België. Op zaterdag 9 november a.s. zal het Survento Fanfare Festival voor de 2de maal plaatsvinden in Surhuisterveen.

Vanaf het begin is het evenement zeer goed ontvangen in de Nederlandse fanfare scene. Vorig jaar deden maar liefst 11 orkesten mee waaronder het orkest Koninklijke Marechaussee dat een weergaloos galaconcert verzorgde. Voor de komende editie hebben zich 15 orkesten aangemeld van de 5de tot en met de 1ste divisie verdeeld over een C, B, en A -groep. Naar verwachting meer dan 600 muzikanten zullen naar Surhuisterveen komen om vanaf 12:00 uur een miniconcert te verzorgen.

Het Survento Fanfare Festival biedt de deelnemende fanfares de kans om zich op een heel andere wijze te presenteren. Nu eens geen grote werken maar lichte muziek waarbij het niet alleen gaat om de muziek maar waar een goede programmaopbouw en uitvoering, een goede presentatie van het orkest en het entertainmentgehalte ook meespeelt. Het miniconcert van de deelnemende korpsen kan worden versterkt door gebruik te maken van een lichtshow en beamerpresentatie. Ook hebben de deelnemers de mogelijkheid gebruik te maken van de geluidsinstallatie voor effecten of het versterken van vocale solisten. Niet alleen de jury maar ook het publiek gaat genieten. Dat de orkesten hun deelname zéér serieus nemen blijkt wel uit de berichtgevingen op internet en de Try-out concerten die sommige orkesten organiseren om hun presentaties te toetsen bij eigen publiek.

Presentatie van het festival is in handen van zangeres Jody Berghuis en de orkesten worden beoordeeld door een top jury bestaande uit niemand minder dan Jan de Haan, Piet van der Heide en Gerrit Breteler. Dankzij alle sponsors en subsidiënten is de toegang ook dit jaar weer gratis.

Het volledige programma is te vinden op www.survento.nl en op de Facebookpagina van het festival.
Zaterdag 9 november aanstaande in de Flambou, een dag met geweldige muziek, veel show en entertainment.

Meer info:
Klaas Groenwold
Tel: 0648340497
www.kbgrecording.nl

  Westra Foto en Media

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?