Veertien keer By Buuf in De Westereen · Foto('s): Archief RTVNOF
  Archief RTVNOF
zaterdag
12
oktober

Veertien keer By Buuf in De Westereen

dinsdag 01 oktober 2019
Locatie: De Westereen
Begin datum: zaterdag 12 oktober 2019 00:00

Alweer voor de veertiende keer gaat By Buuf een grote kinderkleding- en speelgoedbeurs organiseren. Hiervoor opent traditiegetrouw het Badhûs in De Westereen op 12 oktober haar deuren. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 13.00 uur. Wegens verwachte drukte zijn kinderwagens niet toegestaan, wel kunnen deze bij de ingang geparkeerd worden.

Records verbreken                                                                                                                                         

Het aantal inbrengers zal deze editie 115 zijn, een recordaantal. Dit betekent dat er zo’n 450 tassen gevuld met prachtige kleding en speelgoed ingebracht zullen worden. Omdat By Buuf er duidelijke regels voor de deelnemers op na houdt, kan er met zekerheid gezegd worden dat het alleen maar mooie spullen betreft.

Vrijwilligersteam

Door het team van maar liefst 65 vrijwilligers wordt het Badhûs omgetoverd tot een prachtige pop-up winkel. Tijdens de verkoopochtend zullen de vrijwilligers er zijn om alles in goede banen te leiden. Het kassateam bestaat uit 20 dames, die hun uiterste best doen om alles snel en soepel te laten verlopen. Bij de gastvrouwen mag iedere bezoeker een mailadres achterlaten en daarmee kans maken op een prachtige prijs.

Breed en diep assortiment                                                                                                             

Bezoekers zullen onder de indruk zijn van de verscheidenheid aan spullen; kleding, jassen, schoenen, winteraccessoires, skikleding, babyspullen en –accessoires om maar een paar dingen te noemen. Daarnaast zeker niet te vergeten een grote speelgoedcollectie. Boeken, spelletjes, puzzels, poppen, knuffels, auto’s en babyspeelgoed om maar eens wat te noemen.

Slow fashion en goed doel

Kinderen groeien meestal ieder seizoen een maat. De kleding is nog prachtig maar het past al snel niet meer. Tweedehands kopen bespaart een hoop geld, en daarnaast is het mooie van tweedehands kleding dat het mens- en milieuvriendelijker, en origineler dan nieuw gekochte kleding is. Mooi meegenomen is dat door op deze manier te shoppen de hoeveelheid afval door kledingproductie vermindert en de levenscyclus van waardevolle kledingstukken verduurzaamt. Door een goed doel blij te maken met de overgebleven spullen van de beurs, wordt de cirkel weer rond gemaakt.

Tweedehands als norm                                                                                                                           

By Buuf wil tweedehands kleding tot norm maken, “Er is al zoveel kleding op deze planeet, waarom zouden we altijd maar nieuwe kleding kopen als er al zo veel leuks ter beschikking is?” Aldus de dames achter By Buuf. Uiteraard geldt dit principe ook voor speelgoed. De slimme mama koopt alvast voor de dure decembermaand. Want geen kind die ziet of iets nieuw is of een ‘tweede kans’ krijgt.

  Archief RTVNOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?