Vergezichten bij de Noord-Friese Winkeltjesroute · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's
zaterdag
25
mei

Vergezichten bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

maandag 13 mei 2019
Locatie: Noordoost Fryslân
Begin datum: zaterdag 25 mei 2019 00:00

Op zaterdag 25 mei zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Sneupzolder De Terp aan de Krûdikker 2 in Hiaure. Bij de Sneupzolder zijn routekaarten gratis verkrijgbaar maar deze zijn ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Aktie bij de Sneupzolder: drie halen, twee betalen
Het seizoen is weer begonnen bij Koos en Anny Hoekema. Hun Sneupzolder en Minicamping is gelegen aan een druk fietsknooppunt en wandelpad en biedt voorbijgangers, onder het genot van een kopje koffie met appeltaart, een vergezicht waar je U tegen zegt. Vanaf de terp kijk je uit op de weilanden waar hazen, roofvogels en weidevogels het landschap kleuren. In de oude stal van de boerderij is ruimte om bij regenachtig weer even te schuilen maar vooral om via de brede trap boven in de winkel te kijken. Een keur aan tweedehandsspullen lacht de bezoeker tegemoet. De Sneupzolder heeft een ruime keuze in boeken, platen, glaswerk, vazen en huishoudelijke artikelen maar ook brocante en woonaccessoires, alles keurig en overzichtelijk tentoongesteld. Tijdens de winkeltjesroute van 25 mei heeft de Sneupzolder een mooie aktie: drie halen, twee betalen. Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Als toegift meldt Koos: “ bezoekers van de Sneupzolder die op een echt kerkorgel willen spelen, kunnen bij mij de sleutel opvragen van de Hiauster kerk en daar naar hartenlust orgelspelen. Een unieke ervaring voor de liefhebber”.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Van april tot en met september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route. Met elke maand een andere expositie.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Sneupzolder De Terp in Hiaure (terras), Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij), Atelier Kleine-Lijn te Blije (theetuin), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee). Bij De Bonte Blikvanger in Hallum kan men naast koffie en thee ook lunch verkrijgen. Op de website van de winkeltjesroute staan adressen van andere bedrijven die zich langs de route bevinden en die van pas kunnen komen bij het plannen van een dagje winkeltjesroute: een fietsenverhuur (e-bikes), cafetaria, lunchroom, terras, de hoogste terp van Friesland, B&B, schapenmelkerij en makelaar.

Naast elke laatste zaterdag van de maand, is de winkeltjesroute wekelijks van donderdag tot en met zaterdag te volgen. Let dan wel op de afzonderlijke openingstijden per winkel en atelier want die verschillen. Een routekaart op zakformaat zorgt ervoor dat vlot van A naar B gereden kan worden. De klant bepaalt zelf in welke volgorde de route gereden wordt en welke winkeltjes en ateliers worden bezocht. Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De routekaart is tevens stempelkaart. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert.

  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?