Zevendaagse kruidencursus bij De Kruidhof Hortus van Fryslân · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
zaterdag
07
september

Zevendaagse kruidencursus bij De Kruidhof Hortus van Fryslân

dinsdag 15 januari 2019
Locatie: Buitenpost
Begin datum: zaterdag 07 september 2019 00:00

In 2019 organiseert Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost opnieuw de zevendaagse kruidencursus Kweken, Kennen en Verwerken van Kruiden. De cursus neemt je mee door het gehele proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren door het jaar heen.

Kruiden zijn van alle tijden en steeds meer mensen ontdekken hoe belangrijk kruiden voor een gezond leven kunnen zijn. Maar welke kruiden kun je nu gebruiken en welk deel van het kruid is geschikt, hoe kan ik ze kweken, hoe gebruik je ze in de keuken en kun je eenvoudig zelf thuis huismiddeltjes maken? Allemaal vragen waar deze cursus dieper op in gaat.

In zeven dagen leer je veel over de theorie van kruiden, maar ga je ook praktisch aan de slag, zowel in de kruidentuin als met het verwerken van de kruiden tot bijvoorbeeld een zalf, een olie of een kruidenwijn. De gemaakte producten en recepten krijg je natuurlijk mee naar huis.

Tijdens de cursus leer je ook hoe je kruiden in je eten verwerkt en bereid je gezamenlijk de lunch met kruiden uit de tuinen van de hortus. Mieke Willebrands van Miekes Kruidentuin verzorgt de cursus en werkt al ruim 40 jaar op biologische wijze met kruiden. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursusdata
De cursusdata zijn in 2019 op vrijdag 5 april, 26 april, 10 mei, 1 juni, 31 mei, 14 juni, 6 september en 27 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Opgave en Kosten
De prijs van de cursus bedraagt € 450,00. Dit is inclusief gebruik van koffie thee en iets lekkers tijdens de cursus, alle materialen, ingrediënten en naslagwerk, de producten die worden gemaakt tijdens de cursus en de gezonde warme biologische lunch. Daarnaast ontvangt je een persoonlijke toegangskaart voor het gehele seizoen 2019 van De Kruidhof. Het cursusgeld kun je contant of met pin betalen tijdens de eerste cursusdag op vrijdag 5 april 2019.

Opgeven kan, bij voorkeur voor 1 maart 2019 door een mail te sturen naar info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.

Aan de cursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?