Agricola ontvangt eerste exemplaar boek over adel in Rinsumageast · Foto('s): Nanne Nicolai
  Nanne Nicolai

Agricola ontvangt eerste exemplaar boek over adel in Rinsumageast

woensdag 25 augustus 2021

DAMWALD – Op dinsdag 25 augustus nam burgemeester Klaas Agricola het eerste exemplaar van het boek ‘De adel van Rinsumageast’ in ontvangst. Het is geschreven door Ed Zietsma, eveneens uit Rinsumageast. Het boek laat zien dat Rinsumageast een dorp is met een zeer rijke geschiedenis. Op allerlei plekken in en rond het dorp zijn sporen zichtbaar van de adellijke families die hier eeuwenlang gewoond hebben.

“Rinsumageast is in de achtste eeuw ontstaan”, vertelt dorpsbewoner Ed Zietsma. “Hoogstaande personen met veel aanzien kwamen toen de hier aanwezige zandrug bewonen. Hun invloed zorgde ervoor dat er rond het jaar 1100 één van de eerste stenen dorpskerken, de Alexanderkerk, gebouwd werd en kort daarna ook klooster Claercamp. Door de eeuwen heen groeide het bezit van deze machthebbers uit tot maar liefst vier adellijke landgoederen in het dorp: Tjaerda, Juwsma, Melkema en Eysinga.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Agricola ontvangt eerste exemplaar boek over adel in Rinsumageast · Foto('s): Nanne Nicolai
  Nanne Nicolai

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio