Albert de Vries en Jolanda Poortinga gasten tijdens Grand Café Buitenpost

Vrijdag 22-03-2019
Waar:
Buitenpost
Wanneer:
Vrijdag 05-04-2019
Op vrijdag 5 april is alweer de vierde editie van het Grand Café Buitenpost in de Schakel, Voorstraat 15. Gasten zijn de Buitenposters Albert de Vries en Jolanda Poortinga. Zij worden geïnterviewd door Gert van Helden over hun activiteiten met als verbindend thema ‘Leefbare aarde’. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur. Entree is gratis; consumpties zijn voor eigen rekening.

Leefbare aarde
Albert de Vries is student en houdt zich onder meer bezig met de vraag hoe je producten milieuvriendelijk ontwerpt. Het circulair en milieuvriendelijk ontwerpen van producten wordt steeds belangrijker, omdat de beschikbaarheid van grondstoffen afneemt. Jolanda Poortinga heeft samen met plaatsgenoten Durkje Visser en Marijke van der Wal in 2015 de Speelgoedbank op Stelten aan de Christinastraat opgezet. De Speelgoedbank geeft maandelijks speelgoed uit aan kinderen van ouders, die in een lastige financiële situatie zitten.

Verrassend en verdiepend
Het Grand Café is gebaseerd op het tv-programma Collegetour. De gasten worden geïnterviewd, waarbij het de bedoeling is dat er een verrassend en verdiepend gesprek ontstaat, dat uitnodigt tot reageren. Mensen in de zaal kunnen ook zelf vragen stellen. Tussendoor is er ruimte om met elkaar te praten en te genieten van muziek door DJ Jacob de Vries.

Bûtenposter gasten
Het Grand Café wordt een aantal keren per jaar georganiseerd met telkens een (of meerdere) bekende of minder bekende Bûtenposter gast(en) die geïnterviewd wordt. Het Café is een initiatief van de Protestantse Kerk Buitenpost, maar is met name bedoeld voor de ‘mienskip fan Bûtenpost’, waarbij men in een ontspannen sfeer andere mensen kan ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje.

terug naar overzicht
Albert de Vries en Jolanda Poortinga gasten tijdens Grand Cafe
© Foto's: Pixabay

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie