VIDEO: Alle Hens Aan Dek zorgt voor alternatief randje

Vrijdag 07-09-2018
DOKKUM - Terwijl Syb van der Ploeg en Elske DeWall op De Zijl het grote publiek vermaakten, trok ‘alternatief Noordoost Fryslân’ naar De Markt voor Alle Hens Aan Dek. Het was de tweede keer dat dit festival met alternatieve rockbandjes op de vrijdagavond van de Admiraliteitsdagen werd georganiseerd.

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2017 staat dit jaar Alle Hens Aan Dek weer op het programma van de Admiraliteitsdagen. Het festival onderdeel vond plaats op de volledig vernieuwde Markt. Gert Jan de Beer namens de organiserende activiteitencommissie: ,,Die nieuwe setting leek een uitdaging van jewelste, maar aan de tekentafel hebben we een terrein geschetst met als resultaat dat het vorig jaar overtreft!”

Wie stonden er zoal op het podium? Heel wat Dokkumers, bijvoorbeeld die van Sweet God Animals. Ze speelden dansbare dreampop met invloeden uit de new wave-periode. Ook Marrit Meinema komt uit Dokkum, met de punkband Venus Tropicaux zorgde ze voor een waar dansfeestje op De Markt.

Een speciale plek was er voor Korfbal. De groep van (onder andere) Dokkumers Jaap van der Velde en Leon Harms speelde voorlopig voor het laatst. Ze sloten dan ook af met een knal. De avond werd helemaal afgesloten met het Zwolse collectief The Cool Quest.

Bekijk hieronder de videoreportage:

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Alle Hens Aan Dek zorgt voor alternatief randjeAlle Hens Aan Dek zorgt voor alternatief randjeMeer foto's, info en een video op www.rtvnof.nl
© Foto's: Herman Huiberts

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie