Amusementskoor “Haven in Zicht” Burum, over de grens naar De Marne Leens · Foto('s): Lolke Jousma
  Lolke Jousma

Amusementskoor “Haven in Zicht” Burum, over de grens naar De Marne Leens

maandag 01 april 2019

Op zaterdagmiddag 30 april 2019 verzorgde het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum, een optreden in De Marne te Leens.Op uitnodiging van Annelies Duursema, de activiteiten coördinator, verzorgde het Amusementskoor “Haven in Zicht” een sprankelend programma.

De accordeonisten verzorgden eerst een muzikale rondgang door “De Marne”. De bewoners werden op deze manier opgeroepen om het optreden bij te wonen.Het koor stond ook deze keer onder leiding van Geert Dijkstra en de begeleiding werd verzorgd door de accordeonisten Joze Boon en Truida van Santen.Het werd een zeer afwisselend optreden voor de aanwezigen en het koor bracht ook hier een ode aan Ede Staal door een aantal liederen uit zijn repertoire te zingen. Termunterziel, Nijstoatenziel en Help me trhough the night vielen zeer in de smaak bij de bewoners en de gasten.

Mieke Baars las een gedicht voor over een echtpaar dat 60 jaar getrouwd was.Zeer herkenbaar.Daarna zongen Riki Mulder en Geert Dijkstra de solo’s bij het lied “One way wind”, het klonk weer prachtig. Ook het lied “Hello Mary Lou”, met als solist Arno van Valburg, kreeg een welverdiend applaus.

Na de pauze werden de liederen Que sera, sera en You are my sunshine, volop meegezongen en aan het eind volgde een welverdiend applaus en de aanwezigen waren unaniem van oordeel: Het Amusementskoor uit Burum mocht nog wel een keer komen. Ook deze middag werd afgesloten met “Grönnens Laid”, inclusief het nieuwe vierde couplet, het volkslied van de Groningers. De bewoners hadden er alles voor over om dit volkslied staande te zingen. Een prachtig slot voor zowel het koor als de bewoners van De Marne in Leens.

Deze muzikale middag werd mede mogelijk gemaakt door Foto Karin en Het Groene Appeltje uit Kollum.Op deze manier kan het koor tegen een gereduceerde prijs een optreden verzorgen. Wilt u ook een optreden sponsoren dan kunt u contact opnemen met Heerco van der Galiën, de penningmeester van het koor. Zie daarvoor de website. Het volgende optreden is tijdens het “Lentefeest” in Zuidhorn op 20 april en het daaropvolgende optreden in “Haersmahiem” te Buitenpost op zaterdag 27 april (Koningsdag) van 15.00 – 16.30 uur.

© Verslag: Geert Dijkstra

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Amusementskoor “Haven in Zicht” Burum, over de grens naar De Marne Leens · Foto('s): Lolke Jousma
Amusementskoor “Haven in Zicht” Burum, over de grens naar De Marne Leens · Foto('s): Lolke Jousma
  Lolke Jousma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio