VV Anjum begint sterk na winterstop · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VV Anjum begint sterk na winterstop

maandag 27 januari 2020

Op Sportpark It Kolkenfjild is Anjum er in geslaagd om – met een terechte overwinning -Berlikum te trakteren op haar eerste verliespartij sinds 9 november jl. De wedstrijd eindigde in 4-1, bij rust was de stand 2-0.

De eerste grote kans was voor Anjum nadat Djurre Seerden net buiten het strafschopgebied Jan Tijtsma neerhaalde, scheidsrechter Van der Born gaf hiervoor een vrije trap en toonde de keeper van Berlikum een gele kaart. De vrije trap van Jan Tijtsma werd door Djurre Seerden knap gekeerd. Een voorzet van Gerwin Dijkstra werd knap onderschept en een voorzet van Jan Tijtsma werd door Johan Boersma niet op waarde geschat. Na een kwartier ontstond er een gevaarlijke situatie voor de Anjumer goal, maar Auke de Boer verdedigde attent uit. In de counter verzuimde Anjum te scoren nadat de bal in een mooie aanval via Mark Jansma en Jan Tijtsma bij Arjen Schregardus belandde, maar Djurre Seerden stond uitstekend opgesteld. Even later was het wel raak nadat Jan Tijtsma met een steekbal Arjan Schregardus vrij voor de keeper zette en Djurre Seerden kansloos liet, 1-0. Niet veel later sneed Anjum de defensie van Berlikum wederom kapot waardoor Djurre Seerden handelend moest optreden en hierdoor Johan Boersma binnen het strafschopgebied neerhaalde, strafschop oordeelde Van der Born en toonde de keeper zijn tweede gele kaart, waarna hij het veld moest verlaten. Jan Nieuwland kwam in het veld maar kon niet voorkomen dat Pope Bauke Holwerda koelbloedig kon afronden, 2-0. Het resterende kwartier waren er nog kansen aan beide zijden, maar tot problemen leidde dit niet.

Na de thee duurde het lang voordat er wat te beleven viel. Na twintig minuten was het Jan Tijtsma die de bal breed legde op Johan Boersma, zijn schot deed helaas de verkeerde kant van het zijnet bollen. Even later bracht Jan Tijtsma de stand op 3-0 nadat hij een splijtende pass van Arjen Schregardus heerlijk wist af te ronden. Pas tien minuten voor tijd kwam het eerste echte wapenfeit van Berlikum nadat een schot van Robbert de Zeeuw hard voorlangs werd geschoten. Berlikum rook ondanks het ondertal bloed en legde Anjum het vuur aan de schenen, en na een glijpartij in de Anjumer defensie was het zelfs Ruben Eijzenga die de stand op 3-1 wist te brengen. Uiteindelijk bleef deze bevlieging bij vijf minuten. Jan Nieuwland redde nog uitstekend op een harde kopbal van Wiebe Dijkstra. Jan Tijtsma wist de score wel verder uit de breiden nadat hij een pass van Stephan Overkempe achter Jan Nieuwland wist te werken, 4-0. Dit bleek ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Zaterdag 1 februari speelt Anjum op Sportpark It Blikkelân in Hallum tegen Wykels Hallum. Aanvang: 14:30 uur.

Scoreverloop:
18’ 1–0: Arjen Schregardus (ANJ)
25’ 2–0: Pope Bauke Holwerda (ANJ)
70’ 3–0: Jan Tijtsma (ANJ)

80’ 3–1: Ruben Eijzenga (BER)

88’ 4–1: Jan Tijtsma (ANJ)

Scheidsrechter: Dhr. J. van der Born

Hoofdsponsor Anjum: Scheepspark B.V. te Lauwersoog

Wedstrijdbalsponsor: Jan Jansma Scheepsbetimmerings- en onderhoudsbedrijf te Lauwersoog

Pupil van de week: Mark Walsma (JO10-1)