VV Anjum doet goede zaken · Foto('s): Burt Sytsma
  Burt Sytsma

VV Anjum doet goede zaken

zaterdag 30 november 2019

Op Sportpark It Kolkenfjild te Anjum heeft VV Anjum met 4-0 van Haulerwijk gewonnen. Bij rust was de stand 0-0. De eerste kans was voor Gerwin Dijkstra, Jurjen Huurman redde attent op zijn inzet. De periode hierna was overduidelijk voor Haulerwijk.

Een schot van Thomas van der Waarden belandde op de lat. Even later ging een schot van deze zelfde speler net over. Een halve omhaal van Job Lise bleek geen gevaar, en niet veel later schoot Lise in de handen van Lolke Dijkstra. Een voorzet van Johan Boersma werd voordat deze gevaarlijk kon worden, onderschept door Jurjen Huurman en even later kwam Huurman uitstekend uit op een gevaarlijke situatie tussen Gerrit Dijkstra en Arjen Schregardus. Marcel Hilhorst testte Lolke Dijkstra, maar zonder succes. Na een half uur kwam Anjum goed weg nadat een kopbal Thomas van der Waarden uitstekend door Ietzen Eise Kloosterman vanaf de doellijn werd uitverdedigd. Een schot van Mark Jansma uit de tweede lijn ging net langs de, voor Anjum, verkeerde kant van de paal.

Na de thee kreeg Sven van de Veer de eeste grote kans, echter Lolke Dijkstra pakte de bal klemvast. Een pass van Gerrit Dijkstra op Johan Boersma werd door laatst genoemde net niet verzilverd. Anjum opende de score nadat een voorzet van Arjen Schregardus met de hand werd beroerd door Niek van Dijk. Pope Bauke Holwerda sprong zorgvuldig met deze kans om en bracht Anjum op 1-0. Haulerwijk verzuimde de gelijkmaker binnen te werken nadat een kopbal van Marcel Hilhorst op de lat belandde. Lolke Dijkstra redde aansluitend nog uitstekend op een inzet Patrick Hilhorst.

Hierna leek het verzet van Haulerwijk gebroken. Mark Jansma stuurde Stephan Overkempe met een steekbal richting Jurjen Huurman, met een bal breed zette hij Arjen Schregardus vrij voor de goal en kon makkelijk intikken, 2-0. Anjum ging door met scoren nadat Stephan Overkempe een vrije trap van Pope Bauke Holwerda achter Jurjen Huurman werkte, 3-0.  Een voorzet van Arjen Schregardus werd door Sytse Koree hard op doel geschoten, echter stond de verdediger van Haulerwijk goed geposteerd. Vlak voor tijd maakte Stephan Overkempe zijn tweede goal nadat hij een voorzet van Anne Zijlstra uitstekend wist te benutten, 4-0. Zaterdag 7 december speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen Twijzel. Aanvang: 14:30 uur.

Scoreverloop:
56’ 1-0:Pope Bauke Holwerda (VVA) | Pen.
77’ 2-0: Arjen Schregardus(VVA)
78’ 3-0: Stephan Overkempe (VVA)
89’ 4-0: Stephan Overkempe (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. J. Drost
Hoofdsponsor Anjum: Scheepspark B.V. te Lauwersoog

Wedstrijdbalsponsor: Watersportbedrijf R. Jansma te Lauwersoog | www.rjansma.nl

Toeschouwers: 112

© Verslag: Nico Dijkstra

VV Anjum doet goede zaken · Foto('s): Burt Sytsma
VV Anjum doet goede zaken · Foto('s): Burt Sytsma
VV Anjum doet goede zaken · Foto('s): Burt Sytsma
  Burt Sytsma

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?