Anjum in spectaculair treffen naar gelijkspel · Foto('s):

Anjum in spectaculair treffen naar gelijkspel

zondag 07 september 2014

Na 46 minuten spelen keken de toeschouwers en spelers en met name de aanhangers van de thuisclub toch wel enigszins verbouwereerd naar de 0-2 score die zojuist op het scorebord verscheen. Enerzijds was het de manier waarop de 0-2 tot stand kwam, anderzijds waren er zoveel kansen over en weer geweest dat een korfbaltussenstand zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Na 91 minuten spelen leek Anjum op rozen te zitten. De 0-2 achterstand was omgebogen tot een 3-2 voorsprong. Zou het voetbalwonder zich voor de thuisclub voltrekken? Helaas, in de dying seconds van de wedstrijd scoorde FC Leo  toch nog de gelijkmaker.

De openingsfase van de wedstrijd kenmerkte zich door een snel doelpunt voor de gasten. Al na honderdtwintig seconden scoorde “plaaggeest” Rowan Rozema zijn eerste doelpunt.Het antwoord van Anjum volgde spoedig. Waar iedereen de bal van Johan Boersma achter de doellijn zag liggen, wees de leidsman niet naar het midden. Vanaf de rand van het strafschopgebied kon hij niet waarnemen dat de bal de doellijn geheel was gepasseerd. FC Leo kwam met de schrik vrij. Anjum moest al snel in de wedstrijd twee katertjes verwerken.

De toon was gezet. Ondanks het mooie weer regende het in Anjum kansen over en weer. Paal en lat werden geteisterd. Keepers brachten spectaculaire reddingen. Kortom het was genieten langs de lijn. Zo schoot Rik Schuttenbeld (volgens enkele deskundigen langs de lijn) keihard tegen het Anjumer aluminium en werd een vrije trap van Rowan Rozema door de Anjum muur gekraakt. De Leo spits zou gedurende het eerste bedrijf nog tweemaal levensgevaarlijk voor het Anjum doel verschijnen. Rozema wist het net echter (nog) niet te vinden.

Ook de thuisclub liet zich niet onbetuigd. Er gebeurde veel voor  het  doel van Marco Wichers. Met de nodige klasse en geluk hield de sluitpost het doel schoon. Anjum kreeg diverse goede mogelijkheden om een “echte” gelijkmaker te noteren. Zo waren Johan Boersma, Anne Zijlstra, Brandt Schaap, Raymond Braaksma dichtbij de 1-1. Het bleef bij dichtbij. Ruststand 0-1.

Het verplichte kwartiertje pauze was te kort om al die momenten van de eerste helft  te bespreken. Waarschijnlijk daarom misten velen de 0-2 van FC Leo.  Keeper Andre Turkstra begon schlemielig aan de tweede helft. Na gegrabbel gaf hij spits Rowan Rozema een niet te missen kans: 0-2. Anjum was even van slag, maar ging toch verbeten op jacht naar de 1-2. Er was immers nog 44 minuten te spelen. Ook in het tweede bedrijf kwamen de toeschouwers aan hun trekken. Wist keeper Wichers Anjum in eerste instantie het scoren nog  te beletten. In een tijdsbestek van vier minuten scoorde Anjum tweemaal. Wietse Rosier opende het bal. Na een corner wist hij de bal uit een scrimmage over de doellijn te trappen. Nauwelijks vier minuten later krulde Brandt Schaap de bal voortreffelijk in de kruising. De 2-2 tussenstand was een feit. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Anjum na de 1-2 door het oog van de naald kroop, toen de bal van de voet van Frank Veenwijk via de voeten van Andre Turkstra tergend langzaam naast het Anjumer doel caramboleerde.

De wedstrijd bleef tot het laatste fluitsignaal spannend. Kansen werden gecreëerd. En er werd gescoord. De zes minuten toegevoegde tijd leverde nog twee doelpunten op. Sietze Jansma scoorde op de voor hem zo typerende manier de 3-2 voor de Anjumers. Ging Anjum toch nog met een overwinning van het veld? Nee dus. Echt in de slotseconden van deze attractieve- en doelpuntrijke wedstrijd scoorde FC Leo toch nog de (misschien wel verdiende) gelijkmaker. Met een rake kopstoot tekende Rowan Rozema voor zijn derde doelpunt en voor het slotakkoord.

Zaterdag speelt Anjum de uitwedstrijd tegen VCR. Aanvang 14.30 uur.