VV Anjum toont veerkracht in de wedstrijd tegen AVC

Zaterdag 22-04-2017
SEXBIERUM - De beslissingen in de diverse voetbalcompetities krijgen de komende weken hun beslag. De wedstrijd tussen AVC en Anjum was voor de gastheren een wedstrijd om des keizers baard. Vorige week bezegelde naaste concurrent Rottevalle het lot van de promovendus uit de vierde klas. Na een jaar derde klas doen de manschappen van trainer Hylke Schrale volgend seizoen een stapje terug.

De opdracht voor de Kolkenfjildbewoners was aan het begin van de wedstrijd duidelijk. Puntverlies was geen optie. Duidelijk was ook dat een goed resultaat geen vanzelfsprekendheid was. Na afloop bleek het ene behaalde puntje een welkome in de strijd om de p/d wedstrijden naar de vierde klas te ontlopen, maar een dure in de race naar de p/d wedstrijden naar de tweede klas.

Thuisclub gevaarlijk uit de startblokken.
Ondanks het feit van de degradatie van de thuisclub en ondanks het feit dat Anjum de straffe wind in de rug had, was AVC het team dat beter aan de wedstrijd begon. Want voordat Stephan Overkempe in kansrijke positie zijn meerder moest erkennen in keeper Maikel Hartman, was de thuisclub al twee maal dichtbij de openingstreffer geweest. Maar de schoten van Johannes van der Veen en Daniel van der Veen vonden echter het net van de ballenvanger achter het doel van de Anjum keeper Lolke Dijkstra. Het bleek echter uitstel van executie. Want halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong doordat Rocco Zwart koelbloedig een buitenkansje verzilverde.

Anjum maakt achterstand goed (deel 1)
Voor Anjum betekende deze achterstand het sein om de wedstrijd te laten kantelen. Ook de Kolkenfjildbewoners lieten van zich horen. Het leverde Anjum geen windeieren op. Integendeel. Na ruim een half uur spelen scoorde Pope Bauke Holwerda met een  lage schuiver de 1-1 na een prachtige voorzet van Stephan Overkempe. Lang kon Anjum niet genieten van deze gelijkmaker. Nog geen 300 secondenna de gelijkmaker scoorde andermaal Rocco Zwart. Oog in oog met keeper Lolke Dijkstra verzuimde de AVC spits niet en liet de Anjum keeper voor de tweede maal de trieste gang naar het net maken. Toch gingen de Anjumers met een goed gevoel richting kleedbox. Immers in de laatste seconden van het eerste bedrijf wist Johan Boersma op listige wijze Anjum voor de tweede maal langszij de thuisclub te schieten. Met een 2-2 ruststand gingen de tweeëntwintig spelers aan de thee.

Anjum maakt achterstand goed (deel 2)
De tweede helft was nog geen dertig seconden oud of het cijfer twee op het scorebord veranderde in het cijfertje drie. Voor de derde keer kwam de thuisclub op voorsprong. Het was Daniel van der Veen die de derde AVC treffer voor zijn rekening nam. Weer liep Anjum achter de feiten aan. Maar ook deze keer wisten de Anjumers de opgelopen schade teniet te doen. Een uitstekend passje van Minne Zijlstra gaf Stephan Overkempe een vrije doortocht richting AVC keeper Hartman. De inzet van Anjums topscoorder was de AVC goalie te machtig. Het stond na ruim een uur voetballen 3-3.

Wie maakt de winnende treffer?
Dat de 3-3 tussenstand de eindstand zou worden, mag een klein voetbalwonder genoemd worden. Aan beide zijden werden legio kansen gecreëerd. Of de beide keepers stonden hinderlijk in de weg, of het aluminium was deze wedstrijd tot drie keer toe scherprechter. De thuisclub zag de bal tot tweemaal toe eindigen tegen het aluminium, terwijl Anjum middels Johan Boersma ook eenmaal de paal wist te raken. De wedstrijd bleef tot aan het laatste fluitsignaal boeiend. Maar ondanks de vele mogelijkheden  over en weer werd er niet meer gescoord en maakten geen van beide teams de winnende treffer.

Conclusie.
Het gelijke spel leverde Anjum een uiterst nuttig winstpuntje op. Met dit puntje werd het totaal gebracht op 33. Dit zijn er 6 meer dan VIOD dat op plek 11 bivakkeert en 7 meer dan Minnertsga dat op plek 12 staat. De nummers 11 en 12 spelen promotie/degradatie wedstrijden.

Zaterdag speelt Anjum thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst ONT.

AVC-Anjum 3-3
Scheidsrechter: F. van der Wal.
Toeschouwers: 98
21: 1-0  Rocco Zwart
33: 1-1 Pope Bauke Holwerda
39: 2-1 Rocco Zwart
45: 2-2 Johan Boersma
46: 3-2 Daniel van der Veen
64: 3-3 Stephan Overkempe

27: geel  Stephan Overkempe(A)
35: geel  Ietzen Eise Kloosterman (A)
65: geel  Jelmer de Vries (AVC)
74: geel  Jelte Visser (AVC)

© Verslag: Geerard Brouwer

terug naar overzicht

© Foto's: VV Anjum

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie