Anjum viert dorpsfeest met grootste versierde optocht

Zondag 30-06-2019
ANJUM - Vrijdag en zaterdag werd de optocht verreden met versierde wagens door Anjum en omgeving. Met ruim 65 ingeschreven voertuigen/groepen de grootste optocht in Noardeast-Fryslân.

Zaterdag bezocht door enkele duizenden bezoekers. De optocht werd geleid door Showband Hosanna uit Harlingen. Dit jaar met het thema: Film, musical en Theater. Anjum vierde dorpsfeest afgelopen weekend het vier jaarlijkse dorpsfeest.

Optocht van formaat in Anjum
Groots in alle opzichten, dat was de optocht met versierde wagens afgelopen vrijdag en zaterdag in Anjum. Maar liefst 56 creaties hadden zich opgegeven. Op zaterdagavond stroomde Anjum vol met duizenden toeschouwers die het spektakel van dichtbij wilden meemaken.
De optocht is onderdeel van het vierjaarlijkse dorpsfeest. Dit jaar was het Thema ‘Musical, film en theater’. De eerste prijs bij de jeugdwagens ging naar The Addams Family. Deze wagen ging ook naar huis met de publieksprijs. Winnaar bij de buurtwagens was Peter Pan. Bij de overige opgaves ging de 1e prijs naar Asterix en Obelix. En er waren eervolle vermeldingen voor De Trolls en Popcorn Time.
In en om de feesttent was er het hele weekend volop vertier voor jong en oud. Ter afsluiting van het feest was er op zondagochtend een tentdienst onder leiding van dominee Ties Engelsma.
Uitslag versierde wagens:
Jeugdwagens:
1e The Addams Family
2e Harry Potter
3e Alice in Wonderland

Buurtwagens:
1e Peter Pan
2e Madagaskar
3e Sjakie en de chocoladefabriek

Overige opgaves:
1e Astrix en Obelix
2e James Bond
3e De Filmwagen

Eervolle vermeldingen:
De Trolls
Popcorn Time

Publieksprijs:
The Addams Family

terug naar overzicht
Anjum viert dorpsfeest met versierde optochtAnjum viert dorpsfeest met versierde optocht
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie