Anouska Koster succesvol in druk koersweekend · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

Anouska Koster succesvol in druk koersweekend

zondag 19 september 2021

Een tweetal weken na haar sterke optreden in de Simac Ladies Tour was Anouska Koster opnieuw uitstekend op dreef. Eerst in de tweedaagse AG Tour de Semois, gevolgd door de Wielerronde van `t Loo. Elke dag was De Westereense actief in de frontlinie, met succes op zondagmiddag.

Top-10 plaatsen in België
De eerste etappe in de AG Tour de Semois ging over ruim 132 kilometer. Team Jumbo VismaWomen zat direct goed in koers en was actief met diverse aanvallen. Ploeggenoot Teuntje Beekhuis zat eerst mee in een ontsnapping, die in de finale weer ingelopen werd. “Daarna ben ik zelf een paar keer mee gesprongen. Uiteindelijk kwam ik een mooie groep van 10-12 rensters terecht. Daar bleven diep in de finale nog 5 van over en ik zat daar bij. In de sprint eindigde ik als derde.”

Een dag later was de etappe iets korter, maar was het opnieuw lastig met veel klimwerk. “De ploeg was opnieuw goed en hebben mij goed geholpen. Amber zat op een bepaald moment mee in een mooie kopgroep. Dat betekende voor ons een mooie situatie. Ik heb in de finale met een groepje de oversteek gemaakt. DSM was sterk vertegenwoordigd vooraan en die hebben het goed uitgespeeld. Een kwartet reed in de finale weg en ik kon daar net niet mee. In de groep er achter ben ik 9e geworden. Ik ben heel tevreden over dit weekend. Het team was erg goed en heeft super voor mij gereden. Ik ben met een podiumplaats, top-10 klassering en zesde plek in het eindklassement ook erg tevreden”, aldus Anouska na afloop.

Winst in `t Loo
Een dag na haar goede optreden in de AG Tour de Semois stond Anouska aan het vertrek van de Wielerronde van ’t Loo. De Jumbo Visma dame reed opnieuw een sterke koers en nestelde zich in de beslissende kopgroep. In een sprint bleek Anouska de snelste, waarmee de tweede seizoenszege een feit was.

“Mooi om het weekend af te sluiten met de winst. Het was nog een lastige koers, ik voelde de benen wel na de afgelopen dagen. Ik probeerde een paar keer weg te komen, maar dat slaagde niet. Uiteindelijk reden we met een groepje van 9 rensters weg. Daarmee streden voor de zege. Op een kilometer van het einde sprong een renster weg. Ik besloot er achteraan te gaan, want anders was de zege weg. Ik kon het gaatje dichten en trok vervolgens gelijk door om het in de sprint af te ronden. Op wilskracht kon ik het afmaken, dat was toch wel erg mooi”, aldus een blije Anouska na afloop.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Anouska Koster succesvol in druk koersweekend · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?