Anouska Koster voor tweede keer op rij ‘Sporter van het jaar’ · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Anouska Koster voor tweede keer op rij ‘Sporter van het jaar’

vrijdag 20 januari 2017

Tijdens de RTV NOF Sport- & Ondernemingsverkiezing 2016 in Partycentrum Old Dutch werd Anouska Koster wederom verkozen tot Sporter van het jaar. Ook in 2015 mocht de wielrenster uit De Westereen deze prijs in ontvangst nemen. De 23-jarige Anouska tot voor kort rijdend voor Rabobank-Liv behaalde in 2016 mooie resultaten. Ze werd onder andere tweemaal vierde in de ronde van Qatar met een achtste plaats in het eindklassement en winst in het jongerenklassement.

Haar belangrijkste overwinning was de Nederlandse titel op de weg. In januari maakte ze de overstap naar een nieuwe ploeg: WM3 Pro Cycling Team. Dat ze zich ook ‘Sporter van het jaar 2016’ mag noemen voelt voor Anouska als een hele eer. ,,Dit is een sterke categorie als ik kijk naar wat de andere twee hebben gepresteerd, maar ik ben er hartstikke blij mee!’’

De categorie ‘Sporter van het jaar’ is voor individuele sporters die uitermate goed hebben gepresteerd in hun sport. Het winnen van deze prijs is een extra bekroning op al hun harde werk. De sponsor van deze categorie is BoGroNed Bouw- en Grondstoffenhandel Nederland b.v. BoGroNed is een jong handelsbedrijf met vele jaren ervaring in de weg- en waterbouwbranche. De onderneming is een landelijk opererend bedrijf met veel uitvalswegen in Nederland, België en Duitsland. De producten van BoGroNed bieden een breed assortiment van bouwgrondstoffen. ,,Ik sta altijd achter de winnaar, maar ik sta zeker achter de sporter. Als je op niveau sport zijn het karakter mensen die er echt voor leven en er veel voor over hebben, dat verdiend gewoon aandacht’’ vertelde Fred Winkel van BoGroNed.

Prestaties andere genomineerden

De overige genomineerden waren krachtsporter Kelvin de Ruiter en fierljepper Bart Helmholt. De uit Surhuisterveen afkomstige Kelvin de Ruiter behaalde vele successen in 2016. Hij is wereldrecordhouder treintrekken 100.000 kg en won daarnaast verschillende kampioenschappen. Bart Helmholt, afkomstig uit Burgum, ljepte in 2016 een nieuw Nederlands (en Fries) record van maar liefst 21,64 meter. Hij verbeterde hiermee zijn vorige record van 21,55 die sinds 2014 door niemand verbeterd werd. Ook werd hij Nederlands kampioen op de schans in Grijpskerk en ljepte vijfmaal een 21-meter sprong.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Anouska Koster voor tweede keer op rij ‘Sporter van het jaar’ · Foto('s): Meint de Vries
Anouska Koster voor tweede keer op rij ‘Sporter van het jaar’ · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio