Architect staat open voor klachten lichtplan Sintrale As · Foto('s): Ronald Tilleman
  Ronald Tilleman

Architect staat open voor klachten lichtplan Sintrale As

woensdag 08 februari 2017

De verlichting op de Sintrale As voldoet aan alle eisen, wel is er altijd ruimte voor verbetering. Dat is de conclusie na vragen die deze website binnenkreeg n.a.v. het artikel afgelopen weekend over het lichtplan op de nieuwe weg tussen Dokkum en Nijega. Bij een storm in november waaiden immers nog meerdere lantaarnpalen om bij de ovonde nabij Quatrebras. Ook zijn sommige borden langs de weg niet goed leesbaar volgens de reactie’s.

Als je puur kijkt naar de minimale ecologische impact, blijft het lichtplan van NEXT en Arup grote voordelen geven op het gebied van duurzaamheid, kosten en energieverbruik. Dit maakt het nog steeds een voorbeeldproject voor andere soortgelijke infrastructuur. ‘We horen verschillende geluiden, zowel vanuit de weggebruiker (automobilisten) als ook uit fietsers. Bijvoorbeeld waarom bij bushaltes erg terughoudend is omgegaan met verlichting’, aldus Michel Schreinemachers van Next Architects tegenover RTV NOF.

De architect geeft toe dat hier wellicht een verkeerde inschatting is gemaakt. ‘Hier wordt nog naar gekeken, welke maatregelen er kunnen worden genomen’. Daarnaast wordt er volgens hem zorgvuldig door het project-buro van de Sintrale As gekeken waar nog verbeteringen mogelijk zijn. ‘Welke opmerkingen of klachten komen er binnen, zijn dat klachten simpelweg omdat de verlichting nog moet worden opgehangen door de aannemers of is er iets over het hoofd gezien’. Het project-buro liet onlangs via twitter al weten: ‘Er is verlichte bewegwijzering waar het echt nodig is voor verkeersveiligheid. Nieuwe wijzers voldoen aan eisen van reflectie’.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio