Ariëns pak ‘zijn’ titel in Hallum

Zondag 08-09-2019
HALLUM -

Crispijn Ariëns heeft zaterdag de 32e Bartlehiem Skeelertocht gewonnen. In een zinderende finale schudde Ariëns in de straten van Hallum ook zijn laatste concurrent Jouke Hoogeveen van zich af en kwam na 100 kilometer solo over de streep.

Achter Hoogeveen zorgde de Nieuw-Zeelander Peter Michael er voor dat Hallum ook dit jaar weer een internationaal erepodium had. Na zijn ‘verloren’ titel van vorig jaar kreeg Ariëns in Hallum znu ‘zijn’ titel. De 30-jarige rijder uit Heerde kwam met een zes man sterke ploeg naar Hallum en speelde het spel in een loodzware koers perfect uit.

Vannuit het vertrek was het Marthijn Mulder die er alleen vandoor ging, maar de Staphorster werd na 55 kilometer ingerekend door Jouke Hoogeveen, Bart en Evert Hoolwerf (eendijk) en de ploeggenoten Ariëns en Peter Michael.
Jouke Hoogeveen moest in de laatste plaatselijk rondjes door Hallum het hoofd buigen, maar de inmiddels veertigjarige Fries om utens uit Amsterdam verdiende Willem Poelstra Wisseltrofee voor de strijdlustigste en kreeg de ereprijs uit handen van Schelte Poelstra, de heit van de op 16 oktober 1999 overleden marathonschaatser uit het naburige Hijum.

Bij de dames was de nationale titel na 65 kilometer voor Manon Kaminga De geboren Haulerwijkse die nu inHeerenveen woont, reed solo naar de streep in Hallum. Kamminga bleef Beau Wagemaker (Hoogkarspel) en Berber Vonk uit Appelscha voor. Vierde werd de titelverdediger in Hallum Imke Vormeer uit Meppel.

terug naar overzicht

32e Bartlehiem Skeelertocht Meer foto´s op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie