Arts eXpression OSG Piter Jelles groot succes!

vrijdag 22 maart 2013

Op 21 maart, vond in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de culturele manifestatie ‘Piter Jelles Arts eXpression’ plaats, waar een selectie van leerlingen van alle 11 scholen van OSG Piter Jelles hun kunsten vertoonden aan publiek en jury. Tijdens dit avondvullende programma werden de Piter Jelles Cultuurprijzen voor beeldende kunst en podiumkunst uitgereikt aan leerlingen van de scholengemeenschap.

Leerlingen van Dalton Dokkum en Leeuwarder Lyceum gingen er met de podiumprijzen vandoor en leerlingen van de Internationale Schakelklas en Stedelijk Gymnasium met de beeldende kunst prijzen. De jury bestaande uit: Wiebe Wieling – voorzitter College van Bestuur OSG Piter Jelles, Ferd Crone – Burgemeester Gemeente Leeuwarden, Syb van der Ploeg – zanger (De Kast) en theaterartiest, Carole Witteveen – kunstenaar en docent aan de Kunstacademie Arnhem, was unaniem in hun oordeel!

Alle 11 scholen van OSG Piter Jelles vaardigden een podiumact af voor de grote Arts eXpression-avond. De acts variëerden van spectaculaire breakdance en koorddans-optredens tot intieme singer/songwriter optredens. Het publiek in de Friesland Bank zaal van De Harmonie was, net als de jury, onder de indruk van de variatie en het niveau van de optredens, maar ook van de beeldende kunst. De dansers van Dalton Dokkum, met de naam Impact, gaven een indrukwekkend dansoptreden dat zij, ter nagedachtenis van het overlijden van een docent van hun school, opvoerden en raakten hiermee het publiek en de jury enorm. Een tweede winnaar podiumkunst was het optreden van Marit Talens en Jessica Felipe van Leeuwarder Lyceum, zij zongen en speelden ‘Skyfall’ van Adèle.

Beeldende kunst
De uiteindelijke winnaar van de Piter Jelles Cultuurprijs beeldende kunst bovenbouw was het werk ‘Waterverhalen’ van een groep leerlingen van de Internationale Schakelklas, geïnspireerd op water in hun thuislanden (Guinee, Afghanistan, Syrië, Griekenland, Nigeria, Oekraïne, Irak en Ethiopië). Bij de onderbouw ging de prijs naar Maurits en Arjen Wassenaar van het Stedelijk Gymnasium. Zij maakten het duo-kunstwerk ‘Broekstervaart’.

Arts eXpression
De Arts eXpression is een initiatief van OSG Piter Jelles. Deze tweede editie werd mede mogelijk gemaakt door: Art Connection, Copy Service Leeuwarden, Expert Tromp, Intratuin Leeuwarden, Socia, Stadsschouwburg De Harmonie, Tresoar, Wijnkoperij Wielinga.

 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio