ASC’75 de ‘gelukkigste’ in Eastermar · Foto('s):

ASC’75 de ‘gelukkigste’ in Eastermar

zondag 25 september 2016

Zaterdag 24 september moest ASC 1 het uit opnemen tegen Eastermar. Na 2 nederlagen op rij werd het wel weer tijd voor een overwinning, om uit de onderste regionen van de ranglijst te blijven. In de beginfase van de wedstrijd leken de mannen uit Augustinusga en Surhuizum deze opdracht goed te hebben begrepen, en was het binnen 5 minuten al 0-1 voor ASC door een doelpunt van Han Zwart, die gebruik maakte van een onoplettendheid achterin bij Eastermar.

Bij ASC liep het verder aardig, en Eastermar moest nog even op gang komen. Na 23 minuten spelen kreeg ASC een terechte strafschop, toen de doelman van Eastermar met een onbezonnen en onnodige actie Remko Hofman had gevloerd en blij mocht zijn dat de scheidsrechter dit slechts met een gele kaart afdeed. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Rob Westra waardoor ASC een ‘comfortabele’ 0-2 voorsprong nam. Na deze 2e treffer leek Eastermar beter bij de les, en zakte ASC verder en verder in. Dit had tot gevolg dat de thuisploeg steeds dreigender werd en het wel bijna wachten was op de aansluitingstreffer.

De 1-2 voor Eastermar viel na 33 minuten toen Sander Smedema de defensie van ASC voorbijsnelde en doel trof. Met ‘hangen en wurgen’ wist ASC toch met een 1-2 voorsprong de rust te halen. Na de pauze bleef Eastermar uitdrukkelijk op zoek gaan naar de gelijkmaker, en deze liet ook niet heel lang op zich wachten. Een vrije trap, in de 49e minuut, belandde bij de 2e paal en daar was het uiteindelijk Albert Brouwer die, bijna op de doellijn, het laatste zetje gaf en de 2-2 achter de doelman van ASC werkte. ASC was dolende en Eastermar bleef op zoek gaan naar meer. De 3-2 voorsprong voor de thuisploeg kwam er na 71 minuten, deze keer was het Jille van der Wal die scoorde.

Bij ASC moest er uit een ander vaatje worden gaan getapt om nog wat van deze middag te maken, zoveel was wel duidelijk. Met nog een kwartier te spelen leek bij ASC dan ook de knop om te gaan en in de 77e minuut kwam de 3-3 op het scorebord na een prima doelpunt van Tamme de Boer. Positioneel stond het bij ASC weer aardig, en wist het de aanvallen van Eastermar nu vrij eenvoudig af te slaan. Na 85 minuten haalde ASC nog eenmaal alles uit de kast en werd Remko Hofman diep gestuurd, deze wist de uitkomende doelman te omzeilen en beheerst de 3-4 voor ASC binnen te schuiven.

Het einde liet nog op zich wachtten tot de 97e minuut, maar ASC gaf de winst niet meer uit handen. 3 nuttige punten voor ASC dat komende zaterdag 1 oktober een, op voorhand, lastige middag zal krijgen als het koploper Leovardia op bezoek krijgt, aanvang 14.00 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00